Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δίπλα στον ωκεανό τα αμπέλια που συνθέτουν το West Sonoma Coast

Την επιγραφή West Sonoma Coast AVA θα φέρουν από δω και πέρα  οι ετικέτες της πλέον πιστοποιημένης αμπελοοινικής περιοχής της Καλιφόρνια.

Οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει πριν καιρό, από την ομάδα West Sonoma Coast Vintners Association (WSCV), που περιλαμβάνει 28 οινοπαραγωγούς , που με ανακούφιση δηλώνουν πως τα κρασιά που παράγονται εκεί άξιζαν πραγματικά να αναγνωριστούν.

Η τεράστια περιοχή εκτείνεται σε 750 μίλια, με αμπελώνες κοντά στα σύνορα της κομητείας Mendocino στα βόρεια έως τα σύνορα Carneros στα νότια, περίπου 20 μίλια στην ενδοχώρα από την ακτή του Ειρηνικού.

Ωστόσο, μόνο τα κρασιά που παράγονται από τις δυτικότερες περιοχές της ακτής Sonoma, που είναι πιο κοντά στο νερό, μπορούν να φέρουν ετικέτα με το West Sonoma Coast AVA.

Αξιωματούχοι του Γραφείου Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού (TTB) ανακοίνωσαν την έγκριση του West Sonoma Coast AVA, καθιστώντας το το τρίτο υπο-AVA στην ευρύτερη ακτή Sonoma, καθώς και την 19η ονομασία της κομητείας Sonoma.

Η πιστοποίηση πρόκειται για την περιοχή που εκτείνεται σε 141.000 στρέμματα και περιλαμβάνει περίπου 1.000 στρέμματα αμπέλια σε 50 αμπελώνες, κυρίως Pinot Noir και Chardonnay, φυτεμένα σε ορεινά επίπεδα, που κυμαίνονται από 400 έως 1.800 πόδια σε υψόμετρο, σε κοντινή απόσταση από τον Ειρηνικό. Το AVA μπορεί να χωριστεί σε τρεις υποπεριοχές από βορρά προς νότο, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης Annapolis, του Fort Ross-Seaview AVA και της περιοχής γύρω από τις πόλεις Freestone και Occidental. Το Russian River Valley και το Petaluma Gap AVA παρέχουν σύνορα προς τα ανατολικά και νότια, και η γραμμή της κομητείας Mendocino εφάπτεται στο βορρά.

Όταν προτείνονται δευτερεύουσες ονομασίες όπως η Δυτική Ακτή Σονόμα, πρέπει να παρέχονται στοιχεία που να δείχνουν σημαντικές διαφορές από τη γύρω περιοχή. Το ευρύτερο Sonoma Coast AVA ήταν σε μεγάλο βαθμό διφορούμενο πριν προστεθούν τα Fort Ross-Seaview AVA (2012), Petaluma Gap (2018) και τώρα η West Sonoma Coast. Καλύπτοντας περισσότερα από 500.000 στρέμματα (σχεδόν το ήμισυ της συνολικής έκτασης της κομητείας Sonoma), η Sonoma Coast AVA, για πολλούς, ήταν πολύ ευρεία για να βοηθήσει τα οινοποιεία να εξηγήσουν τα τοπία τους στους καταναλωτές.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Δυτική Ακτή Sonoma είναι συνήθως 10 βαθμοί χαμηλότερες από ό,τι σε άλλα μέρη της ακτής Sonoma. Μερικοί αμπελώνες βρίσκονται πάνω από τη «γραμμή ομίχλης», ενώ άλλοι βρίσκονται κάτω. Αν και τα υψηλά της ημέρας είναι πιο δροσερά, τα χαμηλά τη νύχτα είναι πιο ζεστά, παρέχοντας μια μέτρια ημερήσια ταλάντευση. Αυτό επιτρέπει στα σταφύλια να ωριμάζουν αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ένα πραγματικά ψυχρό θαλάσσιο περιβάλλον.

Αυτές οι επιρροές μεταφράζονται στο τελικό προϊόν με καλό τρόπο. Η σταδιακή ωρίμανση βοηθά τα σταφύλια να φτάσουν σε φυσιολογική ωριμότητα σε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου, με ξεχωριστή φυσική οξύτητα.

Η αρχική αναφορά της ένωσης, που συντάχθηκε το 2015, περιλάμβανε ένα όριο που αλληλεπικαλύπτονταν τμήματα της κοιλάδας του ρωσικού ποταμού AVA. Ωστόσο, για τις δευτερεύουσες ονομασίες, δεν επιτρέπεται η επικάλυψη AVA και αυτό το τμήμα κατά μήκος των δυτικών παρυφών της κοιλάδας του ποταμού Ρωσίας έπρεπε να αφαιρεθεί για να ληφθεί έγκριση.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να κυκλοφορήσουν τα κρασιά με την ετικέτα West Sonoma Coast, προσθέτοντας πως ο μέχρι τώρα κόσμος που έχει γνωρίσει τα κρασιά, φαίνεται πολύ ενθουσιασμένος.

πηγή: Wine Searcher.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.