Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δίπλα σε οινικούς ελίτ έξι ελληνικά οινοποιεία στη συνάντηση του Decanter

Ένα ηλιόλουστο για τα δεδομένα του Λονδίνου, Σάββατο του Νοέμβριου, ένας πολυτελής χώρος στο The Landmark Hotel, κατακλύστηκε με περισσότερα από 100 από τα καλύτερα κτήματα κρασιού στον κόσμο, ανάμεσα τους και έξι ελληνικά στο πλαίσιο της συνάντησης του Decanter Fine Wine Encounter (DFWE).

Το Κτήμα Τσέλεπου, το Οινοποιείο Άνυδρους από τη Σαντορίνη, το Κτήμα Άλφα, ο Απόστολος Θυμιόπουλος με τα κρασιά του, το Κτήμα Βίβλια Χώρα και το Κτήμα Γεροβασιλείου, βρέθηκαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου  στο Landmark (11:00 π.μ. – 5:30 μ.μ), παρουσιάζοντας τα κρασιά τους στην περίφημη συνάντηση εκλεκτών οίνων του έγκριτου περιοδικού Decanter.

Το Decanter Fine Wine Encounter (DFWE) προσελκύει κορυφαία ονόματα από όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα υπέροχα κρασιά τους σε ένα εξαιρετικά ενθουσιώδες κοινό. Σε δύο αίθουσες, μια σειρά από λάτρεις του κρασιού, ορισμένοι από τους οποίους είχαν αρχίσει να κάνουν ουρές πολύ πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, γέμισε τον χώρο, πρόθυμοι να δοκιμάσουν κρασιά σε όλα τα στυλ, από αφρώδες και ξηρό λευκό, έως κόκκινο, γλυκό και ενισχυμένο – από σεβαστά ονόματα σε όλο τον κόσμο.

Μεγάλα οινοποιεία του παλαιού κόσμου από το Μπορντό, τη Βουργουνδία, την Ιταλία και την Ισπανία βρέθηκαν δίπλα σε «νεοκοσμίτικα» κρασιά από τη Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Κλασικές και αναδυόμενες περιοχές με πάνω από 18.500 ετικέτες, με τους επισκέπτες να γεύονται κρασιά από τα κτήματα του Μπορντό και της Βουργουνδίας, τη Ριόχα, την Τοσκάνη, την Καλιφόρνια και όχι μόνο, δίπλα σε ανακαλύψεις από κορυφαία ονόματα στην Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειωθεί ότι στο 26ο έτος του, το DFWE έχει πιστούς θαυμαστές, που επιστρέφουν κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τις τελευταίες εκδόσεις από τις αγαπημένες τους ετικέτες κρασιών αλλά και νέες δημιουργίες.

Στο επίκεντρο της έκθεσης του Decanter βρίσκεται το εντυπωσιακό Grand Tasting με περισσότερα από 1.000 κρασιά, ενώ φέτος επέστρεψε και η Cellar Collection, όπου 20 επιλεγμένα οινοποιεία παρουσιάσαν τρεις διαφορετικές χρονιές από την εμβληματική τους ετικέτα και μία από αυτές ήταν τουλάχιστον 10 ετών, ώστε να φανεί η εξέλιξη του κρασιού στην πορεία του χρόνου.

Στα Discovery Tastings καταξιωμένοι ειδικοί του κρασιού παρουσίασαν 45λεπτα Masterclasses για οινοποιεία από περιοχές όπως η Santa Rita, η Remírez de Ganuza και η PIWOSA σε ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακαλύψεων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...