Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γνωριμία με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών μέσω προγράμματος WSPC στο Μουσείο Οίνου Σάμου

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου. Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες από τον οινικό χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το WSPC σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των εργαζομένων στον οινοτουρισμό αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και το νομικό πλαίσιο των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, αλλά και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Εισηγητής ήταν ο γεωπόνος και οινολόγος Ηλίας Ρουσσάκης DipWSet ο οποίος με την εξαιρετική του κατάρτιση, τη μεταδοτικότητα και την άρτια επεξηγηματική του προσέγγιση, συνέβαλε καθοριστικά στην επιμόρφωση και την εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τον κόσμο του κρασιού.

Οι 20 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ιστορία και τη νομοθεσία του ελληνικού οίνου, να γνωρίσουν τις βασικές ελληνικές ποικιλίες και τα στυλ των κρασιών, να εξασκηθούν στη γευσιγνωσία, αλλά και να μάθουν τις αρχές του σωστού σερβιρίσματος και του αρμονικού συνταιριάσματος φαγητού και κρασιού. Κατά γενική ομολογία, η εμπειρία υπήρξε όχι μόνο εκπαιδευτική, αλλά και εμπνευστική, ενισχύοντας τη σχέση των επαγγελματιών με τον ελληνικό οίνο, την κουλτούρα και την παράδοση που τον συνοδεύει.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τεστ αξιολόγησης για πιστοποίηση παρακολούθησης, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους επιτύχουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο WSPC, ανοίγοντας δρόμο για περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη στον χώρο του οίνου,  της εστίασης και του τουρισμού.

«Η Σάμος, ως ιστορική αμπελουργική περιοχή του μοσχάτου, αποτελεί ιδανικό σημείο για τέτοια επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία ενισχύουν τη σύνδεση εστίασης και τουρισμού με τους ποιοτικούς εμφιαλωμένους ελληνικούς οίνους, κάτι που υποστηρίζεται σθεναρά και από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ελληνίδα οινολόγος και συγγραφέας Μαρία Τζίτζη σημείωσε σημαντική επιτυχία στη διεθνή σκηνή με τη βράβευσή της στα φετινά OIV Awards (International Organisation of...

REPORTS

Η ποικιλία Marselan έχει ανακηρυχθεί σε ανερχόμενο αστέρι των κινεζικών αμπελώνων. Όμως, η Master of Wine Fongyee Walker υποστηρίζει ότι αυτό που θα καθορίσει...

REPORTS

Η γερμανική συγκομιδή σταφυλιών για το 2025 εκτιμάται σε περίπου 7,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Αυτό ανακοίνωσε το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου (DWI). Το ποσό αντιστοιχεί σε...

REPORTS

Η πρόσφατη ανησυχία για περιστατικά δηλητηρίασης από μεθανόλη σε αποστάγματα έχει προκαλέσει σημαντική πτώση στις πωλήσεις ποτών όπως η βότκα, το τζιν και το...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Εκδόθηκε η τελική κατάταξη δικαιούχων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025-2026, όπου περιλαμβάνονται 940 ΑΦΜ, με το συνολικό ποσό που δικαιούνται να ανέρχεται στα...