Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γαστρονομία, masterclass και μουσική στη Δραμοινογνωσία από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Tα πάντα όλα γύρω από το κρασί θα περιλαμβάνει το γεμάτο από ξεναγήσεις και masterclass Σαββατοκύριακο στις 27-28 Μαΐου στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη με βάση το «Πρόγραμμα Δραμοινογνωσίας» 2023.

Οινολόγοι του Κτήματος θα παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μια φιάλη κρασί στο πικ της, πληροφορίες για γαστρονομικά ταιριάσματα με κρασί αλλά και μουσικά ταξίδια  υπό τους ήχους βιολιού και σαξοφώνου.

Αναλυτικά το «Πρόγραμμα Δραμοινογνωσίας» 2023 από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Σάββατο 27/5/23

(11:00-18:00)

– Ξεναγήσεις στους επισκέψιμους  χώρους του Οινοποιείου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

– (12:00 – 13:30) Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση κρασιών στο σπίτι» Σε τί θερμοκρασία διατηρούμε το κρασί; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι χώροι αποθήκευσης και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών στο σπίτι μας; Οι οινολόγοι του Κτήματος  παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μια φιάλη κρασί στο πικ της. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– (15:30 – 17:00) Masterclass «Το σωστό σερβίρισμα και οι βασικές αρχές ταιριάσματος φαγητού κρασιού» Πολλά τα είδη και τα στυλ των ποτηριών, διάφορες οι θερμοκρασίες σερβιρίσματος. Τι ταιριάζει όμως ιδανικά σε κάθε περίπτωση αλλά και με ποιο πιάτο; Αυτό θα μας το εξηγήσουν οι οινολόγοι του Κτήματος μέσα από απλές συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε όλους τους οινόφιλους. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– (15:00-17:30) Live “Q violins”. Μέσα από τους ήχους του βιολιού οι «Q violins» μας ταξιδεύουν με δικές τους συνθέσεις και σύγχρονες ενορχηστρώσεις σε γνωστά κλασικά έργα. Μαζί μας για το οινικό φεστιβάλ της Δραμοινογνωσίας, θα βρίσκετε ο Δημήτρης Κιουρντζιάδης, ένας εκ των τριών μελών του συγκροτήματος.

Κυριακή 28/5/23

(11:00-18:00)

– Ξεναγήσεις στους επισκέψιμους  χώρους του Οινοποιείου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

-(12:00 – 13:30) «Το σωστό σερβίρισμα και οι βασικές αρχές ταιριάσματος φαγητού κρασιού» Πολλά τα είδη και τα στυλ των ποτηριών, διάφορες οι θερμοκρασίες σερβιρίσματος. Τι ταιριάζει όμως ιδανικά σε κάθε περίπτωση αλλά και με ποιο πιάτο; Αυτό θα μας το εξηγήσουν οι οινολόγοι του Κτήματος μέσα από απλές συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε όλους τους οινόφιλους. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-(15:30 – 17:00) Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση κρασιών στο σπίτι» Σε τί θερμοκρασία διατηρούμε το κρασί; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι χώροι αποθήκευσης και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών στο σπίτι μας; Οι οινολόγοι του Κτήματος  παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μια φιάλη κρασί στο πικ της. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

-(14:00-17:00) Live Saxophone & Piano  Η Πωλίνα Κατσαβούνη στο σαξόφωνο με συνοδοιπόρο τον Αλέξανδρο Τσακιρίδη στο πιάνο  παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς που αγαπήσαμε, διασκευασμένα σε ύφος – swing, ρετρό αλλά και ακουστικές μπαλάντες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού (IWINETC) επιβεβαίωσε ότι η διοργάνωσή του το 2026 θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας.

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...