Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από την χώρα του ανατέλλοντος ήλιου… στην Σάμο

Τη γοητεία των σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού, τη μακραίωνη οινική ιστορία της Σάμου και τη δυναμική που αποκαλύπτει ο σαμιακός αμπελώνας ήρθε για να γνωρίσει ο αντιπρόσωπος ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία, Αθανάσιος Φραγκής.

Τα τελευταία χρόνια χτίζεται βήμα-βήμα η ανάπτυξη της εμπορικής διείσδυσης των σαμιακών συνεταιριστικών κρασιών στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», όπως έγινε και με την αγορά της Κορέας που πλέον σημειώνει υπερδιπλασιασμό της αρχικής αγοραστικής της δύναμης.

Ο κ. Φραγκής με την κόρη του Μαρίνα που αποτελεί και βασικό του συνεργάτη, ήρθαν στη Σάμο στα πλαίσια ενημερωτικής τους επίσκεψης και πραγματικά έμειναν έκθαμβοι από το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα, την οικολογική προσέγγιση αλλά και τα μυστικά της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας  όπως αναπτύσσονται στο νησί, σε επιλεγμένα αμπελοτόπια.

Στην επαφή του με το Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου και το στελεχειακό δυναμικό του Συνεταιρισμού, ο κ. Φραγκής μίλησε με ενθουσιασμό γι αυτήν την «εμπειρία ζωής» όπως χαρακτήρισε την ξενάγησή του στους ορεινούς αμπελώνες, το Μουσείο Οίνου, τις Οινοποιητικές εγκαταστάσεις με τα «γαλλικά αυγά» και τους «αμφορείς» που αποτελούν την πεμπτουσία της σύχρονης οινικής τέχνης. Τόνισε δε πως αυτό του το ταξίδι στο χρόνο, την ιστορία μα και τη συνέχεια της πατρογονικής καλλιέργειας στο σήμερα, είναι ένα αφήγημα που καταγράφεται σε κάθε σταγόνα των μοναδικών αυτών κρασιών, τα οποία κερδίζουν, ολοένα και περισσότερο, έδαφος στην απαιτητική μα και υποσχόμενη αγορά της Ιαπωνίας.

Ο κ. Φραγκής έχει ιδρύσει από το 2001 την εταιρεία εισαγωγής ελληνικών προϊόντων με το ελληνικό όνομα «Νοστιμιά». Πρόκειται για μια σοβαρή επιχείρηση, με διαρκή άνοδο του εύρους των εργασιών της, η οποία προμηθεύει τους Ιάπωνες με προϊόντα της ελληνικής γης, «από τους καλύτερους παραγωγούς» της χώρας, όπως σημειώνει ο ίδιος.

«Τα ελληνικά κρασιά και ειδικότερα τα σαμιώτικα κρασιά με τη μακραίωνη ιστορία και το brand name που φέρουν, κατατάσσονται στα προϊόντα που σημειώνουν άνοδο στις προτιμήσεις των καταναλωτών της Ιαπωνίας. Τα λεπτά αρώματα και η αξέχαστη γεύση τους, συνταιριάζουν με την ιαπωνική κουζίνα που μοιάζει πολύ με τη νησιωτική δική μας. Οι Ιάπωνες αγαπούν πολύ τις λεπτές και φυσικές γεύσεις, δίνοντας ξεχωριστή σημασία στα αρώματα, κάτι που καθιστά τα κρασιά του Συνεταιρισμού ιδιαιτέρως ελκυστικά στο καταναλωτικό κοινό…» τόνισε κατά την επίσκεψή του στον ΕΟΣ Σάμου ο κ. Φραγκής.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...

REPORTS

Το οινοποιείο Bodegas Faustino, που εδρεύει στο Oyón, στην καρδιά της περιοχής Rioja Alavesa της Ισπανίας, απέσπασε το διεθνές βραβείο Best Of Wine Tourism...

REPORTS

Ο Γάλλος μεγιστάνας François Pinault, μέσω της οινικής του εταιρείας Artémis Domaines, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία ενός νέου κτήματος στη Βουργουνδία με το όνομα...

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Στο ύψος των 1.705.581 hl καταγράφηκαν με 31/7/2025 τα αποθέματα οίνων και γλευκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που απέστειλε στην Commission το τμήμα Αμπέλου...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...