Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Απευθείας από την δεξαμενή ο λευκός ξηρός οίνος σοδειάς 2023 από το οινοποιείο Saint Anna Winery

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της φετινής Food Expo, για να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής.

Με παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας να παρουσιάζουν τα καλύτερα από την εγχώρια οινοποιητική παραγωγή, το Saint Anna Winery, ήταν ένα από αυτά που ξεχώρισαν.

Με μηχανήματα νέας τεχνολογίας έρχεται η σοδειά του 2023 από το οινοποιείο Saint Anna Winery, υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πετράκη, πρώτης γενιάς οινοποιός και ιδρυτής όπου φέρνει φρέσκο αέρα καινοτομίας στον κόσμο του κρασιού.

Τα βλέμματα των επισκεπτών στη φετινή έκθεση έκλεψε ο λευκός ξηρός οίνος της σειράς «Kouros» του 2023, ο οποίος ήρθε απευθείας από την δεξαμενή για γευστικές δοκιμές. Πρόκειται για κρασί που παράγεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μονεμβασιά σε αναλογία 70-30, οι οποίες οινοποιούνται ξεχωριστά και στη συνέχεια παντρεύονται μεταξύ τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Επιπλέον, το οινοποιείο παρουσίασε τις εκλεκτές σοδειές του 2022 με ροζέ και ερυθρό κρασί. Το ροζέ προέρχεται από τις ποικιλίες Φωκιανό και Μονεμβασιά, ενώ το ερυθρό από Φωκιανό και Μανδηλαριά, με το δυνατό του χρώμα να προκύπτει ύστερα από 15 ώρες εκχύλισης της πρώτης ποικιλίας.

Πιστός τόσο στην ποιότητα όσο και στις γηγενείς ποικιλίες της Νάξου και την ελληνική αγορά παραμένει ο Μανώλης Πετράκης, υποσχόμενος μια ακόμα πιο εντυπωσιακή σοδειά για το 2023, με βελτιωμένη ποιότητα και εκλεκτή γεύση.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...