Νέες κυκλοφορίες του παγκόσμιου αμπελώνα, σύγχρονοι οινικοί άθλοι και καινούριες ετικέτες του σύγχρονου ελληνικού κρασιού που θα συζητηθούν τους επόμενους μήνες, έδωσαν τον τόνο στο 15 Cellier Wine Fair που υποδέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες σε δύο ειδικά διαμορφωμένα Hall του Divani Caravel Hotel.
Domaine Génot-Boulanger, Marchesi Antinori, Familia Torres, ο αντισυμβατικός Gérard Bertrand, δημιουργήματα του καινοτόμου Robert Mondavi από τη Napa Valley αλλά και οι γκράπες του Jacobo Poli είναι μερικά μόνο από τα δυνατά χαρτιά που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των Cellier και για τις ανάγκες της έκθεσης, άνοιξαν απλόχερα εκατοντάδες φιάλες.
Σε περίοπτη θέση, τα κρασιά του Gérard Bertrand, και το ακριβοθώρητο ροζέ Clos du Temple που κατακτά με συνέπεια διακρίσεις σε κορυφαίους διαγωνισμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά. Άλλωστε, πρόκειται για ένα εγχείρημα για το οποίο ο θρυλικός οινοποιός επιστράτευσε σύνθετα αρχιτεκτονικά concepts προκειμένου να εφαρμόσει και το τελευταίο γράμμα του νόμου της βιοδυναμικής, από το χωράφι μέχρι την παλαίωση του οίνου στις ειδικά διαμορφωμένες πυραμίδες – δεξαμενές.
Από τον ελληνικό αμπελώνα, ιδιαίτερα εμφανής ήταν η παρουσία της Σαντορίνης που εκπροσωπήθηκε από το Κτήμα Σιγάλα, το Anydrous, τη GAIA wines, την Tselepos Wines, την Boutari, παρούσα και η Νεμέα του Παπαϊωάννου και του Παλυβού, ενώ τη Νάουσα και το Αμύνταιο εκπροσώπησαν το κτήμα Κυρ Γιάννη που παρουσίασε και μια νέα singlevineyard Μαλαγουζιά 2022 Μπάρα και το Κτήμα Alpha. Kτήμα Kitrvs, Αντωνόπουλος και Χατζημιχάλης έδωσαν νότες από Πιερία, Αχαΐα και Κεντρική Ελλάδα αντίστοιχα, ενώ αρκετοί επισκέπτες στάθηκαν και στα αποστάγματα της οικογένειας Σπυρόπουλου.
Τα περίπτερα των εκθετών, πλαισίωσαν προτάσεις με 0% αλκοόλ και αρκετές φυσαλίδες, αλλά και αποστάγματα που προορίζονται για βάση σε νέους τύπους cocktail, όπως το αρωματισμένο τσίπουρο O/PURIST, η συνταγή του οποίου ακολουθεί τα μυστικά του ούζου κατά τη δεύτερη απόσταξη, ενώ ειδικά masterclasses ήρθαν να επικυρώσουν τον χαρακτήρα της πιο premium οινικής έκθεσης στην Αθήνα που για χρόνια κρατούν τα Cellier, με την προσέλευση και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων να είναι διάχυτος στην περίπτωση του «μαθήματος» στον αυστριακό αμπελώνα με τα κρασιά του κτήματος Schloss Gobelsburg.