Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού Errazuriz Wine Photographer of the Year 2023

Ο Thierry Gaudillère κέρδισε το βραβείο Errazuriz Wine Photographer of the Year για τη φωτογραφία του με μια όμορφη κορνίζα ενός κοριτσιού που αδειάζει μια δεξαμενή στη Βουργουνδία.

Ο Γάλλος φωτογράφος απαθανάτισε το θέμα του να ακουμπάει στο πλάι του κάδου αφού ολοκλήρωσε την επίπονη εργασία.

«Αυτή η όμορφα φωτισμένη και πλαισιωμένη εικόνα περικλείει την αφοσίωση, την καθαρή σωματική σκληρή δουλειά που συνεπάγεται η παραγωγή κρασιού, εδώ δεν υπάρχει γοητεία», είπε η Caroline Kenyon, η ιδρύτρια της τελετής απονομής των βραβείων.

«Υπάρχει τόσο πολύς χαρακτήρας στο πρόσωπο του θέματος κουρασμένη αλλά θριαμβευτική, ξέρει ότι είναι μια σκληρή δουλειά που έγινε καλά».

Παράλληλα, ο Gaudillère είχε ήδη κερδίσει την υποκατηγορία «People» του βραβείου Errazuriz Wine Photographer of the Year για την εικόνα, που ονομάστηκε Girl After Emptying a Tank at the End of the Fermentation.

Ο Ισπανός φωτογράφος Oscar Oliveras διεκδίκησε το βραβείο «Places» για το Pruning Pommard, μια άλλη φωτογραφία που καταγράφηκε στη Βουργουνδία.

Ο Adrian Chitty από τις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε την υποκατηγορία «Produce» για το The Eye, μια ενδιαφέρουσα λήψη που αποτυπώνει τις οινολάσπες Chardonnay να σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σχέδιο στο κάτω μέρος μιας δεξαμενής ζύμωσης από ανοξείδωτο χάλυβα.

Και οι τρεις εικόνες κρίθηκαν η μία εναντίον της άλλης και στον Gaudillère δόθηκε τελικά το μεγάλο βραβείο.

Προηγουμένως κέρδισε την υποκατηγορία «People» το 2018, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακηρύχθηκε Errazuriz Wine Photographer of the Year.

Το βραβείο αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year, που ανακοινώθηκαν στο κτίριο BAFTA στο Λονδίνο χθες το βράδυ.

Μεταξύ των κριτών ήταν ο φωτογράφος φαγητού David Loftus, ο Magui Chadwick του Errazuriz, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Decanter’s Patrick Grabham, η συγγραφέας κρασιού Joanna Simon, η πρόεδρος της Champagne Taittinger Vitalie Taittinger και η συγγραφέας κρασιού Sophia Longhi.

Τέλος, η έκθεση των Φιναλίστ του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο The Royal Photographic Society στο Μπρίστολ από το Σάββατο 20 Μαΐου έως την Κυριακή 11 Ιουνίου.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...