Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού Errazuriz Wine Photographer of the Year 2023

Ο Thierry Gaudillère κέρδισε το βραβείο Errazuriz Wine Photographer of the Year για τη φωτογραφία του με μια όμορφη κορνίζα ενός κοριτσιού που αδειάζει μια δεξαμενή στη Βουργουνδία.

Ο Γάλλος φωτογράφος απαθανάτισε το θέμα του να ακουμπάει στο πλάι του κάδου αφού ολοκλήρωσε την επίπονη εργασία.

«Αυτή η όμορφα φωτισμένη και πλαισιωμένη εικόνα περικλείει την αφοσίωση, την καθαρή σωματική σκληρή δουλειά που συνεπάγεται η παραγωγή κρασιού, εδώ δεν υπάρχει γοητεία», είπε η Caroline Kenyon, η ιδρύτρια της τελετής απονομής των βραβείων.

«Υπάρχει τόσο πολύς χαρακτήρας στο πρόσωπο του θέματος κουρασμένη αλλά θριαμβευτική, ξέρει ότι είναι μια σκληρή δουλειά που έγινε καλά».

Παράλληλα, ο Gaudillère είχε ήδη κερδίσει την υποκατηγορία «People» του βραβείου Errazuriz Wine Photographer of the Year για την εικόνα, που ονομάστηκε Girl After Emptying a Tank at the End of the Fermentation.

Ο Ισπανός φωτογράφος Oscar Oliveras διεκδίκησε το βραβείο «Places» για το Pruning Pommard, μια άλλη φωτογραφία που καταγράφηκε στη Βουργουνδία.

Ο Adrian Chitty από τις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε την υποκατηγορία «Produce» για το The Eye, μια ενδιαφέρουσα λήψη που αποτυπώνει τις οινολάσπες Chardonnay να σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σχέδιο στο κάτω μέρος μιας δεξαμενής ζύμωσης από ανοξείδωτο χάλυβα.

Και οι τρεις εικόνες κρίθηκαν η μία εναντίον της άλλης και στον Gaudillère δόθηκε τελικά το μεγάλο βραβείο.

Προηγουμένως κέρδισε την υποκατηγορία «People» το 2018, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακηρύχθηκε Errazuriz Wine Photographer of the Year.

Το βραβείο αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year, που ανακοινώθηκαν στο κτίριο BAFTA στο Λονδίνο χθες το βράδυ.

Μεταξύ των κριτών ήταν ο φωτογράφος φαγητού David Loftus, ο Magui Chadwick του Errazuriz, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Decanter’s Patrick Grabham, η συγγραφέας κρασιού Joanna Simon, η πρόεδρος της Champagne Taittinger Vitalie Taittinger και η συγγραφέας κρασιού Sophia Longhi.

Τέλος, η έκθεση των Φιναλίστ του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο The Royal Photographic Society στο Μπρίστολ από το Σάββατο 20 Μαΐου έως την Κυριακή 11 Ιουνίου.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το The Top 50 παρουσιάζει τις 50 ετικέτες κρασιών που ξεχώρισε το 2024, η συντακτική ομάδα του Wine Trails. Η έμπειρη ομάδα του Wine...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

REPORTS

Η Βουργουνδία βρίσκεται σε «ευνοϊκή θέση» με θετική ανάπτυξη τόσο στη γαλλική όσο και στην εξαγωγική αγορά, παρά τη χαμηλή απόδοση της εσοδείας 2024,...

REPORTS

Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι σφοδρές χαλαζοθύελλες και οι παγετοί συνέβαλαν στη συρρίκνωση των αποδόσεων για πολλούς οινοπαραγωγούς του Chablis το 2024, αν και η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...