Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έως 5 Ιουλίου για συμμετοχή στο Japan Wine Challenge 2024

Μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου 2024 θα διεξαχθεί και φέτος, για 27η συνεχή χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός οίνου Japan Wine Challenge.

Πρόκειται για τον παλαιότερο και σημαντικότερο διαγωνισμό οίνου της Ασίας, ο οποίος διεξάγεται στην περιοχή Χιγκάσι Νιχονμπάσι του Τόκιο, με φημισμένη σταθερή κριτική επιτροπή, η οποία όμως είναι ανοικτή σε νέες εισόδους και δυναμικούς μετασχηματισμούς της κάθε χρόνο και όσο ο θεσμός εξελίσσεται. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει, με προθεσμία που ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου, ενώ ταυτόχρονα με τη δημοφιλή διοργάνωση οίνου, διεξάγονται και τα Fuji Cider Challenge και Japan Spirits Competition.

Στην 27η χρονιά του, ο Japan Wine Challenge συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης των κρασιών από τους οινόφιλους, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων ποιοτικών κρασιών σε αυτήν την πολύ απαιτητική αγορά.  Οι εξαγωγείς, οι εισαγωγείς και το εμπόριο μπορούν να εκτιμήσουν και να εκτιμήσουν τις σφραγίδες των μεταλλίων του Japan Wine Challenge που επιβεβαιώνουν πραγματικά ότι το κρασί που τα μεταφέρει έχει κριθεί ως η κατάλληλη επιλογή για τους Ιάπωνες καταναλωτές.

Πέρυσι, ο 26ος Japan Wine Challenge 2023 πραγματοποιήθηκε στο Daiichi Hotel Rhogoku από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 1.200 κρασιά από όλο τον κόσμο. Αυτά κρίθηκαν από μια επιτροπή περισσότερων από 30 κορυφαίων επαγγελματιών κρασιού από την Ιαπωνία και διεθνώς. Συνολικά 15 κρασιά έλαβαν το πολυπόθητο βραβείο Trophy, 21 Platinum Gold μετάλλια και 73 κρασιά έλαβαν χρυσά μετάλλια, 212 έλαβαν αργυρά μετάλλια και 435 έλαβαν χάλκινα μετάλλια. Εκτός από την αναγνώριση της απόλυτης ποιότητας, πραγματοποιήθηκαν ειδικά βραβεία Trophy για το καλύτερο κρασί, το καλύτερο κρασί Discovery και το καλύτερο κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.

Εκτός από τα βραβεία που κέρδισαν μεμονωμένα κρασιά, υπήρξαν και οι κατηγορίες όπως:

Βραβείο JWC για το Νο. 1 Κρασί Καλύτερης Αξίας: Απονέμεται σε κρασιά που έχουν φτάσει το Πρότυπο Καλύτερης Αξίας σε κάθε κατηγορία τιμών: Κρασιά έως 1.000 γιεν, Κρασιά από 1.000 γιεν έως 1.999 γιεν, Κρασιά από 2.000 γιέν έως 2.999 γιεν, Κρασιά από 3.000 γιεν έως 4,999 γιεν και κρασιά 05 γιεν άνω .

Βραβείο Japan Wine Challenge: Αυτά τα βραβεία είναι για τα καλύτερα κρασιά συγκεκριμένων χωρών. Για να έχει βραβείο μια χώρα, τα καλύτερα κρασιά πρέπει να έχουν λάβει Ασημένιο Μετάλλιο ή καλύτερο.

Βραβείο Riedel Japan Wine Challenge: για τον καλύτερο εισαγωγέα κρασιού

Απονέμεται στον Εισαγωγέα του οποίου τα κρασιά έχουν λάβει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία.

Βραβείο Καλύτερης Ανακάλυψης: Απονέμεται στο κρασί που δεν εκπροσωπείται επί του παρόντος στην Ιαπωνία, το οποίο κατά τη γνώμη των κριτών έχει τις καλύτερες δυνατότητες στην αγορά της Ιαπωνίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

REPORTS

Η Ρετσίνα Μαλαματίνα, σύμβολο παράδοσης και αυθεντικότητας για δεκαετίες, έρχεται στο Σήμερα πιο φρέσκια και σύγχρονη από ποτέ, παρουσιάζοντας τη νέα της εταιρική ταυτότητα....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «4th ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» θα διεξαχθεί στις 23&24 Nοεμβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 1.500 τ.μ., όπου κρασί και τέχνη θα συνυπάρξουν...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...