Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα φρέσκο ροζέ χάδι από τα ορεινά αμπέλια του Μεγάλου Σπηλαίου

Σε ένα τοπίο όπου η αύρα του βουνού συναντά την αλμύρα της θάλασσας, το Rosé του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο γεννιέται για να προσφέρει μια γευστική εμπειρία δροσιάς και εκλεπτυσμένης πολυπλοκότητας. Από τα υψίπεδα της Αιγιαλείας, ένα αχνό ροζέ κρασί που αποτυπώνει το μεγαλείο του terroir και τη μαγεία της Μαλαγουζιάς σε συνδυασμό με το δυναμικό Cabernet Franc. Ένα οινικό ταξίδι που ξεκινά από το ποτήρι και φτάνει στην καρδιά…

Σε στυλ Προβηγκίας µε αχνό ροζέ χρώµα και «saumon» αποχρώσεις το Rosé του Κτήµατος Μεγάλο Σπήλαιο στη µύτη παντρεύει αρώµατα εσπεριδοειδών και κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα και berries, µε ήπιες νότες βοτανικότητας και δυόσµου. Στο στόµα αφήνει πληθωρική και δροσερή αίσθηση µε φρουτώδη επίγευση στο τελείωµα.

Ένας οίνος ΠΓΕ Αχαΐα από Μαλαγουζιά 70% και Cabernet Franc 30%, µε την πρώτη ύλη να προέρχεται από ορεινούς αµπελώνες στην Αιγιαλεία και στα Καλάβρυτα, σε υψόµετρο 850 – 900 µέτρων. Ο τρύγος πραγµατοποιείται το πρώτο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου µε την οινοποιητική διαδικασία να περιλαµβάνει εκχύλιση σε πολύ χαµηλές θερµοκρασίες για περίπου 6 ώρες. Ακολουθούν στατική απολάσπωση µετά από 48 ώρες, αλκοολική ζύµωση από επιλεγµένες ζύµες σε χαµηλές θερµοκρασίες και ωρίµαση για δύο µήνες σε ανοξείδωτες δεξαµενές µε τις λεπτές οινολάσπες της ζύµωσης. Το Κτήµα Μέγα Σπήλαιο Rosé συνοδεύει ιδανικά ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα, pizza και ζυµαρικά.

Οινοτουρισµός

Με ανοιχτές τις πόρτες του σε οινόφιλους και ταξιδιώτες, το Κτήµα Μέγα Σπήλαιο διαθέτει σύγχρονες υποδοµές φιλοξενίας και προγράµµατα γευσιγνωσίας σχεδιασµένα από την εξειδικευµένη οµάδα του. Από µία χαλαρή βόλτα ανάµεσα στα αµπέλια δοκιµάζοντας επιλεγµένα κρασιά από τοπικές ποικιλίες, έως ένα ολοκληρωµένο οινικό ταξίδι.

Rosé 2024

Οινοποιείο: Κτήµα Μέγα Σπήλαιο

Οινολόγος: Στέλιος Τσίρης

Περιοχή: Αιγιαλεία Αχαΐας

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...