Λουσµένος στο φυσικό φως και µε µαγευτική θέα στη λίµνη Βεγορίτιδα, ο νέος χώρος είναι εναρµονισµένος µε οργανικό τρόπο µε το περιβάλλον και προσεγµένος σε κάθε λεπτοµέρειά του.
Εκεί οι οινόφιλοι έχουν τη δυνατότητα γευσιγνωσίας, ανακαλύπτοντας περισσότερα για την ιστορία της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στο Αµύνταιο, για τον ξεχωριστό αµπελώνα της Σαµαρόπετρας στα 720 µέτρα υψόµετρο -το υψηλότερο σηµείο της ζώνης- αλλά και για τα αµπελοτόπια Πάλπο, Ντρούµο, Ταρσανάς, Μπάρα.
Σε αυτά, ο κυρ-Γιάννης Μπουτάρης, διαβλέποντας την τεράστια δυναµική του σπουδαίου terroir και πέρα από το Ξινόµαυρο, έκανε τις πρώτες φυτεύσεις λευκών ποικιλιών στην περιοχή ήδη από το 1989.
Εκεί δηµιουργούνται σήµερα οι εξαιρετικές λευκές Single Block ετικέτες του Κτήµατος που αποκαλύπτουν το σπουδαίο βορειοελλαδίτικο terroir µέσα από τα micro-terroirs του.
Ιδιαίτερη θέση κατέχουν φυσικά και τα αφρώδη µε Ξινόµαυρο Αµυνταίου, σε µια διαδροµή περισσότερων από 15 χρόνων πειραµατισµού που συνεχίζεται.
Μαζί µε το Κτήµα στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, το Tasting Room στον Άγιο Παντελεήµονα δηµιουργεί νέα δεδοµένα, πάντα µε το µοναδικό DNA της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ. Αξίζει να σηµειωθεί ότι έως το τέλος ∆εκεµβρίου, γιορτάζοντας τα εγκαίνια του νέου χώρου, προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες η γευσιγνωσία τριών ετικετών από τον αµπελώνα του Αµυνταίου και η ξενάγηση.
Πράσινος οινοτουρισμός
Πρωτοπόρα στη βιώσιμη ανάπτυξη και τον οινοτουρισμό, η ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, με τη νέα πρόταση του Αμυνταίου, δημιουργεί έναν ακόμη προορισμό βιωματικών εμπειριών γύρω από το κρασί, συνδυάζοντας τη φύση, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου.
