Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έκλεψαν την παράσταση φιάλες Domaine de la Romanée-Conti (DRC) του ’70 στη δημοπρασία Sotheby’s

Οι φιάλες μάγκνουμ Domaine de la Romanée-Conti (DRC) από τη δεκαετία του 1970 ήταν τα αστέρια στην εναρκτήρια δημοπρασία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών του Sotheby’s στη Γενεύη.

Η πρώτη δημοπρασία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών του Sotheby’s στην Ελβετία έφτασε τις 500.000 λίρες. Η DRC κυριάρχησε στον πίνακα πωλήσεων, με οκτώ από τις δέκα παρτίδες με τις υψηλότερες πωλήσεις να προέρχονται από το κτήμα Côte de Nuits, το πιο διάσημο στη Βουργουνδία και – αναμφισβήτητα – στον πλανήτη. Αγοραστές από 14 χώρες συμμετείχαν στη δημοπρασία, που είχε εμβέλεια όλη την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ένα τρίο μάγκνουμ του 1971 La Tâche ήταν στην κορυφή του λογαριασμού, πουλώντας για 125.000 ελβετικά φράγκα (£110.000), υπερδιπλάσιο από το χαμηλότερο άκρο της εκτίμησης προπώλησης της παρτίδας. Έξι μάγκνουμ του La Tâche του 1976 έπιασαν 37.500 CHF, στα μέσα της εκτίμησής τους για 32.000-42.000 CHF. Τρία μεμονωμένα μάγκνουμ του 1971 La Tâche πωλήθηκαν για CHF 32.500, CHF 27.500 και CHF 18.750.

Το La Tâche’s προστέθηκε στον πίνακα κατάταξης από τον συνάδελφό του από τη DRC, Richebourg, με ένα μπουκάλι από το 1947 να βγαίνει στο σφυρί για 17.500 CHF, ξεπερνώντας την ανώτερη εκτίμηση των CHF 13.000. Η συνολική τιμή πώλησης έφτασε τα 573.500 CHF (504.000 £), με το 91% των παρτίδων να πωλείται.

Ο Frédéric Guyot du Repaire, αναπληρωτής επικεφαλής οίνου του Sotheby’s για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε: «Οι περισσότερες από τις παρτίδες κρασιού, ιδιαίτερα το ώριμο Μπορντό και η σπάνια Βουργουνδία, έφτασαν τις τιμές δύο έως τρεις φορές πάνω από τις χαμηλές εκτιμήσεις τους, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ενδιαφέρον διεθνών συλλεκτών για τόσο σπάνια κρασιά.

«Αυτό το αποτέλεσμα υπογραμμίζει τη σπανιότητα και τη σκοπιμότητα αυτών των συλλεκτικών κρασιών και των θρυλικών σοδειών».

Η κυριαρχία της DRC έσπασε μόνο από τον συνάδελφο της Βουργουνδίας, το Domaine Armand Rousseau, με μια παρτίδα που αποτελείται από δύο μπουκάλια Chambertin του 1959 να φτάνει τα 20.000 CHF, διπλάσιο από το χαμηλότερο όριο της εκτίμησής του.

Το αλκοολούχο ποτό με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν η καράφα Baccarat με αριθμό 124 του Hennessy’s H8 Cognac, ένα από τα 250 που συμπληρώθηκαν για να σηματοδοτήσει τη συνταξιοδότηση του master blender Yann Fillioux και τον διορισμό του διαδόχου του, Renaud Fillioux de Gironde, με τη σκυτάλη να περνά από την έβδομη στην όγδοη. γενιά της οικογένειάς τους.

Η περίτεχνη καράφα– η οποία πωλήθηκε για 37.500 CHF, στα μέσα της εκτίμησης της προπώλησής της – ήταν γραμμένη για το «Arthur’s», τον χειριστή μπαρ και εστιατορίου με έδρα τη Γενεύη και χονδρέμπορο ποτών. Η DRC μεγάλου μεγέθους εμφανίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στη διαδικτυακή δημοπρασία «Iconic Wines from Passionate Collectors» της Bonhams Skinner με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία κλείνει στις 17 Ιουνίου.

Τρία αυτοκρατορικά και ένα μάγκνουμ πρόκειται να βγουν στο σφυρί, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκρατορικού La Tâche του 1971 αξίας μεταξύ 150.000 και 200.000 δολαρίων και ενός μάγκνουμ του 1971 από τον αμπελώνα Romanée Conti της ΛΔΚ που εκτιμάται στα 40.000 έως 50.000 δολάρια. Μαζί τους συμμετέχουν οι αυτοκρατορικοί του 1994 La Tâche, που υπολογίζεται σε $20.000 έως $26.000, και του 1994 Richebourg, αξίας $14.000 έως $18.000. Η ηλεκτρονική δημοπρασία της Bonhams περιλαμβάνει επίσης μπουκάλια Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 2003 και Henri Jayer Echezeaux του 1993, και τα δύο από τη συλλογή του Αμερικανού κριτικού κρασιού Josh Raynolds, ο οποίος πέθανε το 2023.

Πηγή: decanter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η συμφωνία για τον αμερικανικό παραγωγό RdV Vineyards αποτελεί την πρώτη εξαγορά οινοποιείου εκτός Γαλλίας για την οικογένεια Bouygues, ιδιοκτήτρια της δεύτερης μεγαλύτερης καλλιέργειας...

REPORTS

Δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα οδηγώντας σε χιλιάδες εκκενώσεις σπιτιών απείλησαν εκ νέου τους παγκοσμίου φήμης αμπελώνες της πολιτείας.

REPORTS

Είναι σχεδόν αδύνατο για τους ανθρώπους να ενεργούν χωρίς κίνητρα, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, ενώ η αμερόληπτη τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαλέξει το τέλειο...

REPORTS

Αφού σταμάτησε την αλματώδη αύξηση των εισαγωγών οίνου στη Νότια Κορέα, η αγορά εκκαθαρίζει τα αποθέματά της μεσαίας κατηγορίας επιτρέποντας την ανάπτυξη των ακραίων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Για τις διαρθρωτικές αδυναμίες του αμπελουργικού κλάδου μην τα ρίχνουμε όλα στον καιρό λέει ο Μανόλης Σταυρακάκης Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο...

REPORTS

Τον δικό τους σύγχρονο μύθο φιλοδοξούν να δημιουργήσουν αμπελουργοί και οινοποιοί της Μεσσηνίας, βάζοντας πλώρη για ΠΟΠ με όχημα το Φιλέρι και για μεγάλα...

REPORTS

Η διαρθρωτική πτώση της παγκόσμιας αγοράς κρασιού συνεχίστηκε το 2023, με μειωμένους όγκους κατά 4% έναντι του 2022. Η μείωση στην παραγωγή αναμένεται να...

REPORTS

Μία συναρπαστική εκδοχή της δηµοφιλούς λευκής ελληνικής ποικιλίας που έχει τραβήξει πάνω της τα βλέµµατα των οινόφιλων όλου του κόσµου, είναι η Μαλαγουζιά Domaine...