Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρονιά Εξαιρετικής Ποιότητας το 2022 για τα κρασιά των Μεγάρων

Ο φετινός τρύγος ξεκίνησε στις 11/9/2022 , και ήταν στα πλαίσια της μέσης ημερομηνίας έναρξης των τελευταίων πέντε χρόνων. Η ωρίμαση των σταφυλιών κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κλιματολογικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

Χειμώνας: Ο χειμώνας ήταν σχετικά́ ήπιος και με ικανοποιητικές βροχοπτώσεις

Άνοιξη: ζεστή με περιορισμένες βροχές

Καλοκαίρι: με υψηλές Θερμοκρασίες χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Γενικά,

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν για μια παραγωγή στο μέσο όρο της όσον αφορά την ποσότητα. Παρόλα αυτά σημειώθηκε μείωση παραγωγής της τάξης του 5% σε σχέση με πέρυσι .

Ποιοτικά:

Άριστη υγιεινή κατάσταση, μικρές αποδόσεις, σχετικά καλή ωριμότητα και καλή αναλογία Be,οξύτητας και Ph.

Και η φετινή χρονιά έχει τις προϋποθέσεις για την παραγωγή ποιοτικών οίνων.

 

ΠΗΓΗ: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...