Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Παπαγιάννης βάζει στη φιάλη ένα από τα καλύτερα σαββατιανά των µεσογείων

Το 1890 ο προ-προπάππους της οικογένειας είχε αµπέλια στην περιοχή των Μεσογείων και η ηµεροµηνία 1902 είναι χαραγµένη στο πατητήρι από Πεντελικό µάρµαρο στο πατρικό σπίτι στην Παιανία.

Η ηµεροµηνία-ορόσηµο όµως για την οινοποιητική επιχείρηση της οικογένειας Παπαγιάννη είναι το 1990 όταν µεταφέρθηκε στις σηµερινές της εγκαταστάσεις στην Παλλήνη και εκσυγχρονίστηκε µε σύγχρονα µηχανήµατα και επιστηµονικό προσωπικό.

Σήµερα ο Βασίλης Παπαγιάννης και η κόρη του Μαριλένα Παπαγιάννη, σεβόµενοι την οινοποιητική παράδοση του τόπου, παράγουν κρασιά που εκφράζουν καθαρά τις ποικιλίες και τα αµπελοτόπια της Αττικής, αντλώντας µέσα από τον κάµπο των Μεσογείων ό,τι καλύτερο από σταφύλια της ποικιλίας Σαββατιανού. Μέτριο σώµα, µέτρια οξύτητα, κρεµώδης υφή και αρώµατα κίτρου, πράσινου µήλου, µοσχολέµονου, και γήινα και βοτανικά αρώµατα χαρακτηρίζουν τη µονοποικιλιακή ετικέτα Savatiano της επιχείρησης.

Για την οινοποίηση εφαρµόζεται επίπλευση ως µέθοδος διάυγασης, ζύµωση σε θερµοκρασιακά ελεγχόµενο περιβάλλον σε ανοξείδωτες δεξαµενές, επαφή µε φίνες οινολάσπες έως 4 µήνες και αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαµενές. Σηµειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια το Οινοποιείο Παπαγιάννης οινοποιεί διάφορες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αµπελώνα, όπως, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο και Merlot.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αισιόδοξη είναι η εικόνα της παραγωγής στους αµπελώνες σε όλη τη χώρα, καθώς, όπως παρατηρούµε από τους επιτόπιους ελέγχους στα αµπέλια, η παραγωγή είναι...

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 2025 International Wine Challenge, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...