Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Παπαγιάννης βάζει στη φιάλη ένα από τα καλύτερα σαββατιανά των µεσογείων

Το 1890 ο προ-προπάππους της οικογένειας είχε αµπέλια στην περιοχή των Μεσογείων και η ηµεροµηνία 1902 είναι χαραγµένη στο πατητήρι από Πεντελικό µάρµαρο στο πατρικό σπίτι στην Παιανία.

Η ηµεροµηνία-ορόσηµο όµως για την οινοποιητική επιχείρηση της οικογένειας Παπαγιάννη είναι το 1990 όταν µεταφέρθηκε στις σηµερινές της εγκαταστάσεις στην Παλλήνη και εκσυγχρονίστηκε µε σύγχρονα µηχανήµατα και επιστηµονικό προσωπικό.

Σήµερα ο Βασίλης Παπαγιάννης και η κόρη του Μαριλένα Παπαγιάννη, σεβόµενοι την οινοποιητική παράδοση του τόπου, παράγουν κρασιά που εκφράζουν καθαρά τις ποικιλίες και τα αµπελοτόπια της Αττικής, αντλώντας µέσα από τον κάµπο των Μεσογείων ό,τι καλύτερο από σταφύλια της ποικιλίας Σαββατιανού. Μέτριο σώµα, µέτρια οξύτητα, κρεµώδης υφή και αρώµατα κίτρου, πράσινου µήλου, µοσχολέµονου, και γήινα και βοτανικά αρώµατα χαρακτηρίζουν τη µονοποικιλιακή ετικέτα Savatiano της επιχείρησης.

Για την οινοποίηση εφαρµόζεται επίπλευση ως µέθοδος διάυγασης, ζύµωση σε θερµοκρασιακά ελεγχόµενο περιβάλλον σε ανοξείδωτες δεξαµενές, επαφή µε φίνες οινολάσπες έως 4 µήνες και αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαµενές. Σηµειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια το Οινοποιείο Παπαγιάννης οινοποιεί διάφορες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αµπελώνα, όπως, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο και Merlot.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...