Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τιμητική διάκριση ΓΠΑ στην «Κυρά των Αμπελιών» Ρωξάνη Μάτσα

Σπουδαία τιμητική διάκριση απέσπασε η κ. Ρωξάνη Μάτσα από τον Σύλλογο Αποφοίτων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την πολυετή και επιτυχημένη ενασχόλησή της με την αμπελουργία, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και στα πλαίσια Εκδήλωσης – Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΓΠΑ με  θέμα: «Η διαχρονική παρουσία της αμπέλου στο μεσογειακό αστικό περιβάλλον» ο κ. Ιωάννης Χρονόπουλος , ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων επίδωσε «περγαμηνή ευφήμου μνείας στη κυρία Ρωξάνη Μάτσα τιμώντας την από χρόνου μακρού διακεκριμένη προσφορά της στο πεδίο της αμπελουργικής παράδοσης και παραγωγής του ελληνικού οίνου, προϊόντος ευρείας κοινωνικής εκτίμησης  και διεθνούς καταξίωσης». Η εισήγηση του κ. Σωτήριου Νικολογιάννη, αντιπροέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων, για τη βράβευση του έργου της Ρωξάνης Μάτσα ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συλλόγου, προσθέτοντας έτσι μια ακόμα σημαντική διάκριση στη συλλογή της αμπελουργού.

Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο της Ρωξάνης Μάτσα, ο κ. Μανόλης Σταυρακάκης, ομότιμος καθηγητής του ΓΠΑ, στα πλαίσια της ομιλίας του, την χαρακτήρισε ως «κυρά των αμπελιών του Κάμπου», ενώ ο συγγραφέας – ποιητής κ. Ευάγγελος Ανδρέου τιμητικά την αποκάλεσε «η νύμφη της αμπελόεσσας Αττικής».

Η διάκριση αυτή της Ρωξάνης Μάτσα αποτελεί τιμή όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την οινοποιία Μπουτάρη που συνεργάζεται εξαιρετικά με την εμβληματική αμπελουργό από το 1980 και κυκλοφορούν από κοινού στην αγορά επιτυχημένες ετικέτες όπως η Μαλαγουζιά Μάτσα, το Σαββατιανό Μάτσα, το Syrah Boutari Naturally, το Ροδίτη Boutari Naturally και το Σαββατιανό Boutari Naturally.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Ρωξάνη Μάτσα και το Κτήμα Μάτσα στην Κάντζα Αττικής θα βρείτε: https://www.boutari.gr/winery/attikis καθώς και στο https://www.youtube.com/watch?v=Pxfaa3gQbAI

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...