Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα φλέγοντα θέματα του αμπελοοινικού τομέα υπό νέες συζητήσεις

Νέες συζητήσεις του Γ.Γ. της CEEV με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου όσον αφορά τα ζητήματα της αειφόρου ανάπτυξης, της ψηφιακής ετικέτας, των νέων φυτεύσεων και της νέας ΚΑΠ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γ.Γ. στη Σαντορίνη.

Ο Γενικός Γραμματέας της Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), Ignacio Sanchez Recarte, βρέθηκε στην Σαντορίνη προσκεκλημένος του Υπουργείου Τουρισμού και με αυτή την ευκαιρία γνώρισε διαδικτυακά το νέο Δ.Σ. το Σ.Ε.Ο. και μίλησε διεξοδικά μαζί του για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι το ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης, ενόψει και της κλιματικής αλλαγής, το ζήτημα των νέων φυτεύσεων, ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τον ελληνικό αμπελώνα, η ψηφιακή ετικέτα για πληροφορίες όπως τα συστατικά και οι διατροφικές πληροφορίες, το ζήτημα της ρύθμισης κατανάλωσης αλκοόλ και βέβαια οι τελευταίες εξελίξεις ως προς τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο CEEV είναι ο βασικός φορέας εκπροσώπησης των ιδιωτικών οινοποιείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης αλλά και μοχλό πίεσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Ο ΣΕΟ αποτελεί ιδρυτικό μέλος αυτού του φορέα και συνεργάζεται στενά μαζί του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Βογιατζής, εκφράζοντας την συλλογική θέση του Δ.Σ., δήλωσε την ικανοποίησή του για την κινητικότητα του CEEV μπροστά στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Κλείνοντας, ο Γ. Γραμματέας του CEEV υπογράμμισε ότι ο ΣΕΟ και τα μέλη του μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη βοήθεια του CEEV για να ακούγεται η φωνή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα κλειστό κλαµπ «βιρτουόζων» αµπελουργών επιδιώκει να σχηµατίσει η αποσταγµατοποιία-οινοποιία Τσιλιλή, προκειµένου να εφοδιάζεται σταφύλι που ικανοποιεί τα ποιοτικά στάνταρτς για τα προϊόντα απόσταξης,...

REPORTS

Εάν δεχτούμε ότι ο δρόμος που μεσολαβεί ανάμεσα στο κρασί και το τυρί, δεν είναι τελικά παρά εκείνο το μονοπάτι που τα ενώνει, ίσως...

REPORTS

Στο «μικροσκόπιο» της εφαρμοσμένης έρευνας αναμένεται να βρεθεί η αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας, στο Κιλκίς, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του...

REPORTS

«Η κοιλάδα της Νάπα είναι οινική περιοχή με απίστευτη ποικιλομορφία», λέει η Rebekah Wineburg, οινοποιός και αμπελουργός για την εταιρεία Quintessa, στην Αμερικανική Αμπελουργική...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.