Η Jackson Family Wines, η εταιρεία με έδρα τη Sonoma πίσω από τις Kendall-Jackson, La Crema, Penner-Ash και άλλους, έχει αγοράσει 61 στρέμματα αμπελώνα στην κοιλάδα Walla Walla της Ουάσιγκτον. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει μια νέα μάρκα κρασιού στην Ουάσιγκτον εκεί, την οποία θα επιβλέπει ο οινοποιός Chris Carpenter.
Βρίσκεται στο Mill Creek σε ένα ανατολικό τμήμα της Walla Walla, το αγροτεμάχιο του αμπελώνα πουλήθηκε από την Abeja, η οποία εξακολουθεί να κατέχει άλλα 56 στρέμματα ιδιοκτησίας και κατασκευάζει Chardonnay, Merlot, Syrah και Cabernet Sauvignon. Η τιμή αγοράς δεν αποκαλύφθηκε.
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη εισβολή της οικογένειας Jackson στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και έρχεται μετά από αρκετές πρόσφατες εξαγορές στο Όρεγκον. Η εταιρεία παράγει περισσότερες από 6,1 εκατομμύρια κιβώτια κρασιού ετησίως.
Το πλήρες ακίνητο των 117 στρεμμάτων θα παραμείνει γνωστό ως ένας αμπελώνας, παρόλο που οι δύο εταιρείες κατέχουν ξεχωριστά μέρη. Η οικογένεια Jackson και η Abeja εργάζονται πάνω σε ένα όνομα αμπελώνα. Η Abeja σχεδιάζει να αγοράσει φρούτα από το τμήμα του αμπελώνα που ανήκει στον Τζάκσον, το οποίο περιλαμβάνει 40 στρέμματα αμπέλια, τα οποία φυτεύτηκαν το 2016. Η ιδιοκτησία, η οποία είναι αφιερωμένη κυρίως στο Cabernet Sauvignon, με λίγο Chardonnay, Merlot και Cabernet Franc, δεν απέχει πολύ από τα κτήματα Figgins και Dunham.
«Γνωρίζουμε ότι η Walla Walla Valley είναι μια εξαιρετική περιοχή στη Βόρεια Αμερική για την καλλιέργεια Cabernet Sauvignon και Syrah, και αυτή η συγκεκριμένη τοποθεσία στο Mill Creek διαθέτει ιδανικές συνθήκες όσον αφορά το έδαφος, το υψόμετρο και το κλίμα», δήλωσε ο Christopher Jackson, στέλεχος δεύτερης γενιάς με οικογένεια Jackson, αναφερόμενη στα αμμώδη, καλά στραγγιζόμενα αιολικά εδάφη της τοποθεσίας.
Ο Carpenter, ο οποίος είναι ήδη υπεύθυνος για την οινοποίηση για πολλές μάρκες Jackson, συμπεριλαμβανομένων των Cardinale και Mt. Brave στην Napa Valley και Hickinbotham στην McLaren Vale, θα επιβλέπει την οινοποίηση και την αμπελουργία στην τοποθεσία. Έχει ήδη αρχίσει να φτιάχνει κρασιά από την Ουάσιγκτον – κατά τη διάρκεια του τρύγου του 2021, η εταιρεία αγόρασε φρούτα από πολλούς αμπελώνες στην περιοχή Walla Walla, ως μέρος της διαδικασίας για μια πιθανή μετακόμιση στην περιοχή. Ένα Cabernet Sauvignon, Syrah και Merlot θα κυκλοφορήσουν.
«Καθώς αναπτύχθηκαν τα κρασιά του 2021, τα κρασιά από αυτόν τον αμπελώνα έχουν πραγματικά ξεχωρίσει», είπε ο Carpenter σε πρόσφατη δήλωση του. «Όταν ήρθε η ώρα να συζητήσω μια μόνιμη επένδυση, ήξερα ότι αυτός ήταν ο αμπελώνας με τον οποίο ήθελα να συνεργαστώ και να χτίσω κάτι γύρω.» Τα κρασιά παράγονται αυτήν τη στιγμή σε ενοικιαζόμενο χώρο στο οινοποιείο Doubleback του Drew Bledsoe. Η οικογένεια Jackson σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής με έδρα την Ουάσινγκτον στο εγγύς μέλλον.
ΠΗΓΗ: winespectator.com