Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πέθανε ο Αυστραλός οινοποιός «rockstar» Taras Ochota

Φόρο τιμής αποτίνει ο κόσμος του κρασιού στον Taras Ochota, έναν πολύ αγαπητό και άξιο σεβασμού οινοποιό της περιοχής της Αδελαΐδας, που πέθανε.

Μεταξύ των κορυφαίων αφιερωμάτων για τον θάνατο του Taras Ochota αυτή την εβδομάδα ήταν αυτό του Hamish Laurie, προέδρου του εμπορικού οργανισμού Adelaide Hills Wine Region της Αυστραλίας. 

«Μία από τις πιο πολυδιάστατες και αγαπημένες προσωπικότητες του κρασιού έφυγε πολύ πριν την ώρα του. Ο Taras έφερε μια όμορφη ενέργεια και δημιουργικότητα που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα κρασιά και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής μας. Του είμαστε ευγνώμονες για πολλά. Οι σκέψεις μας είναι με τη σύζυγο του Taras, Amber και την οικογένειά του σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο Laurie σε αφιέρωσή του που δημοσίευσε στο Instagram . 

Έχοντας περάσει αρκετά χρόνια παίζοντας μπάσο σε πανκ μπάντες και ακολουθώντας το πάθος του για σέρφινγκ, ο Taras Ochota αποφοίτησε με πτυχίο οινολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας. 

Η εμπειρία της οινοποίησης που συνέλεξε προέρχεται από διάφορες περιοχές από όλο τον κόσμο και ιδίως από την Καλιφόρνια, αλλά και ως Ευρωπαίος σύμβουλος οινοποίησης για τον Σουηδό εισαγωγέα Oenofros. Ο Ochota εργάστηκε επίσης για αρκετά χρόνια ως βοηθός οινοποιού στο Two Hands Wines στην κοιλάδα Barossa. 

Ωστόσο, στη συνέχεια έγινε πολύ γνωστός για το οινοποιείο Ochota Barrels που ίδρυσε με τη σύζυγό του Amber στο Adelaide Hills, μια ιδέα που ήρθε στο ζευγάρι κατά τη διάρκεια ενός οδικού ταξιδιού σερφ το 2000. 

Εκτός από την ονομασία του οινοποιού «rockstar» από ορισμένους, ο Ochota έγινε πολύ γνωστός μέσα από το κίνημά του που υποστήριζε την ελάχιστη παρέμβαση στο κρασί. 

«Ομιλητικός, λακωνικός και αυτοκαταστροφικός, ο Taras Ochota δεν ενεργεί σαν μία από τις μεγάλες ιστορίες του αυστραλιανού κρασιού. Είναι μια ιστορία” έγραψε ο Chris Losh. Ο Ochota είπε στον Losh ότι δούλευε μόνο με οργανικούς αμπελώνες. «Δεν θέλω να τρώω χημικά», είπε. 

Τα κρασιά του Ochota έχουν γίνει ιδιαίτερα περιζήτητα και περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα στυλ που παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τη Νότια Αυστραλία, όπως το Barossa Valley Mourvèdre, το Grenache του οινοποιείουFugazi από την McLaren Vale και το “SlintChardonnay από την Adelaide Hills. 

Στους θαυμαστές των κρασιών Ochota περιλαμβάνεται ο Mick Jagger των Rolling Stones, ο οποίος τον επισκέφθηκε το 2014. 

Αποδίδοντας φόρο τιμής στον Ochota, ο ιδιοκτήτης του Two Hands Wines, Michael Twelftree, δήλωσε στο Twitter ότι «θα κάνω μία πρόποση στον αγαπητό μου φίλο, ήταν απλά κορυφαίος και ήμουν τόσο περήφανος και χαρούμενος που είδα αυτά που δημιούργησε με την Άμπερ». 

Ο Indigo Wine, εισαγωγέας στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε τα νέα του θανάτου του Ochota ήταν καταστροφικά για εκείνον και την ομάδα του. «Ο Taras ήταν μια αληθινή δύναμη της φύσης, του οποίου η ενέργεια και το καλό χιούμορ γέμιζαν το δωμάτιο και έκαναν τον καθένα που γνώρισε να νιώθει ξεχωριστός», ανέφερε στο Instagram. « Ως οινοποιός δημιούργησε όμορφα, συναρπαστικά κρασιά που αμφισβήτησαν τις αντιλήψεις για το αυστραλιανό κρασί. Αλλά πάνω απ ‘όλα, ήταν ένας στοργικός σύζυγος, πατέρας και καλός φίλος ». 

Πηγή: decanter 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...