Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλλιεργητές βατόμουρων φτιάχνουν κρασί από κακοσχηματισμένα φρούτα

Η Lutton Farms στο Northamptonshire άρχισε να φτιάχνει κρασί από βατόμουρα χρησιμοποιώντας δύσμορφα φρούτα, που είχαν απορριφθεί από τα σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα απόβλητα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι ιδιοκτήτες των Lutton Farms Stephen και James Long αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν δύσμορφα και μαλακά βατόμουρα που αποφεύγουν τα σούπερ μάρκετ για να δημιουργήσουν τη σειρά κρασιών τους Blue Aurora, τα οποία παράγονται χωρίς σταφύλια.

Το αγρόκτημα παράγει 500 τόνους βατόμουρα κάθε χρόνο από ένα οικόπεδο 45 εκταρίων, αλλά έως και το ένα πέμπτο της ετήσιας παραγωγής σπαταλάται λόγω του λανθασμένου μεγέθους, πολύ μαλακού ή πολύ κακού σχήματος για τα σούπερ μάρκετ.

Τα φρούτα που απορρίπτονται από τα σούπερ μάρκετ οινοποιούνται και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τριών κρασιών βατόμουρου: Dusk, Midnight και Ice wine.

Το σούρουπο περιγράφεται ως ένα μέτρια ξηρό κρασί, ενώ το Midnight είναι ένα «έντονο, δρύινο και όμορφα πλούσιο» κρασί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Blue Aurora. Τα βατόμουρα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τρίτης προσφοράς καταψύχονται πριν πιεστούν και ζυμωθούν.

Όσον αφορά, τα κρασιά, τα οποία είναι χωρίς γλουτένη και φιλικά προς τους vegan καταναλωτές, αναπτύχθηκαν με σκοπό τη μείωση της σπατάλης φρούτων.

Ο Stephen Long είπε στην Peterborough Telegraph, όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά αυτή η ιστορία: «Με κάθε συγκομιδή, έως και το 20% της σοδειάς αποτελείται από φρούτο, που είναι είτε πολύ μικρό είτε πολύ μαλακό για τα σούπερ μάρκετ, αν και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικής ποιότητας.»

Σύμφωνα με τον Long, από αυτό προήλθε η ιδέα να διαφοροποιήσουμε και να κάνουμε το τολμηρό άλμα στην παραγωγή κρασιού.

Η Lutton Farms είναι πλέον ο μοναδικός παραγωγός κρασιών βατόμουρου στην Αγγλία.

Ο Long είπε στην Peterborough Telegraph: «Σε όλη τη διαδικασία, από χωράφι σε μπουκάλι, θέλαμε να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των όμορφων βατόμουρων που καλλιεργούμε εδώ στο Lutton Farm.

«Και γι’ αυτό το κρασί δεν ανακατεύεται με κανένα χυμό σταφυλιού. Είναι, καθαρά και απλά, 100% αγγλικά βατόμουρα».

Σε άλλες ειδήσεις, μια άνευ προηγουμένου και λεπτομερής νέα έρευνα προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς να αγοράσουν αγγλικούς αμπελώνες και γιατί, με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες συγκομιδής να προβλέπονται μέχρι το 2040.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...