Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλλιεργητές βατόμουρων φτιάχνουν κρασί από κακοσχηματισμένα φρούτα

Η Lutton Farms στο Northamptonshire άρχισε να φτιάχνει κρασί από βατόμουρα χρησιμοποιώντας δύσμορφα φρούτα, που είχαν απορριφθεί από τα σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα απόβλητα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι ιδιοκτήτες των Lutton Farms Stephen και James Long αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν δύσμορφα και μαλακά βατόμουρα που αποφεύγουν τα σούπερ μάρκετ για να δημιουργήσουν τη σειρά κρασιών τους Blue Aurora, τα οποία παράγονται χωρίς σταφύλια.

Το αγρόκτημα παράγει 500 τόνους βατόμουρα κάθε χρόνο από ένα οικόπεδο 45 εκταρίων, αλλά έως και το ένα πέμπτο της ετήσιας παραγωγής σπαταλάται λόγω του λανθασμένου μεγέθους, πολύ μαλακού ή πολύ κακού σχήματος για τα σούπερ μάρκετ.

Τα φρούτα που απορρίπτονται από τα σούπερ μάρκετ οινοποιούνται και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τριών κρασιών βατόμουρου: Dusk, Midnight και Ice wine.

Το σούρουπο περιγράφεται ως ένα μέτρια ξηρό κρασί, ενώ το Midnight είναι ένα «έντονο, δρύινο και όμορφα πλούσιο» κρασί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Blue Aurora. Τα βατόμουρα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τρίτης προσφοράς καταψύχονται πριν πιεστούν και ζυμωθούν.

Όσον αφορά, τα κρασιά, τα οποία είναι χωρίς γλουτένη και φιλικά προς τους vegan καταναλωτές, αναπτύχθηκαν με σκοπό τη μείωση της σπατάλης φρούτων.

Ο Stephen Long είπε στην Peterborough Telegraph, όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά αυτή η ιστορία: «Με κάθε συγκομιδή, έως και το 20% της σοδειάς αποτελείται από φρούτο, που είναι είτε πολύ μικρό είτε πολύ μαλακό για τα σούπερ μάρκετ, αν και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικής ποιότητας.»

Σύμφωνα με τον Long, από αυτό προήλθε η ιδέα να διαφοροποιήσουμε και να κάνουμε το τολμηρό άλμα στην παραγωγή κρασιού.

Η Lutton Farms είναι πλέον ο μοναδικός παραγωγός κρασιών βατόμουρου στην Αγγλία.

Ο Long είπε στην Peterborough Telegraph: «Σε όλη τη διαδικασία, από χωράφι σε μπουκάλι, θέλαμε να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των όμορφων βατόμουρων που καλλιεργούμε εδώ στο Lutton Farm.

«Και γι’ αυτό το κρασί δεν ανακατεύεται με κανένα χυμό σταφυλιού. Είναι, καθαρά και απλά, 100% αγγλικά βατόμουρα».

Σε άλλες ειδήσεις, μια άνευ προηγουμένου και λεπτομερής νέα έρευνα προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς να αγοράσουν αγγλικούς αμπελώνες και γιατί, με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες συγκομιδής να προβλέπονται μέχρι το 2040.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το επώνυμο ελληνικό κρασί αλλάζει… μονοπάτι για να μπορέσει να συναντήσει τους ολοένα και περισσότερους φίλους του στην εγχώρια αγορά, απέραντο το δυναμικό γηγενών...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...