Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κέρδισε τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση ProWein το ελληνικό κρασί

Εντυπωσίασε η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2025. Η έκθεση διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 16 ως τις 18 Μαρτίου και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 96 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 4.200 οινοποιούς από 65 χώρες και 40.000 εμπορικούς επισκέπτες από 128 χώρες.

Το εθνικό περίπτερο, που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξένησε 68 σημαντικούς οινοποιούς και παραγωγούς αποσταγμάτων που συμμετείχαν αυτόνομα ή με την στήριξη των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προβολής του οινικού κλάδου της χώρας μας, η Enterprise Greece οργάνωσε και λειτούργησε και φέτος χώρο ελεύθερης γευσιγνωσίας (Free Tasting) με περισσότερες από 70 εξαιρετικές ετικέτες κρασιού τον οποίο επισκέφτηκαν χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες. Επίσης, σε συνεργασία με δύο εξαίρετους Masters of Wine, τη Γερμανίδα Caro Mauro και το Βρεττανό Dimitri Walters, υλοποιήθηκαν εννέα sold out σεμινάρια (Masterclasses), σχετικά με το ελληνικό κρασί τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 ειδικοί του κλάδου. Επιπλέον, η ελληνική συμμετοχή προβλήθηκε σε όλη την έκθεση μέσω μεγάλων διαφημιστικών μπάνερ, προσελκύοντας χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην εθνική συμμετοχή στην Prowein 2025 δήλωσε: «Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων εκθετών οι οποίοι για ακόμη μια φορά, έδειξαν τη δυναμική που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος κλάδος. Όπως φάνηκε και από τη φετινή μας παρουσία στη διεθνή έκθεση Prowein, οι ελληνικές ποικιλίες αποκτούν μεγάλη αναγνωρισιμότητα και καθίστανται δημοφιλείς σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Η Enterprise Greece, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του κλάδου, θα συνεχίσει να συμβάλλει με εξειδικευμένες δράσεις προβολής στην ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των οίνων και αποσταγμάτων μας, της τεχνογνωσίας των παραγωγών μας, αλλά και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ποικιλιών».

Το εθνικό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους οινοποιούς της Αττικής και εκθέτες που συμμετείχαν σε αυτό. Την εθνική συμμετοχή επισκέφτηκαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Βασίλης Κοΐνης, και η Οικονομική και Εμπορική Ακόλουθος, κα Αντωνία Παπαδοπούλου, Γραμματέας ΟΕΥ Α’, προϊσταμένη του εμπορικού τμήματος του Προξενείου του Ντίσελντορφ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Η γεωργία της Καλιφόρνια βρίσκεται σε ένα διαρκές μεταβατικό στάδιο, πιεζόμενη από την κλιματική αστάθεια, την αυξανόμενη έλλειψη υδατικών πόρων και ένα ολοένα πιο...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.