Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κάθε κρασί με τον δικό του χαρακτήρα από το Zoinos Winery

Στην ορεινή αµπελουργική ζώνη της Ζίτσας στην Ήπειρο, όπου δραστηριοποιείται η Zoinos Winery, το κλίµα, το έδαφος και ο ανθρωπινος παράγοντας διαµορφώνουν ένα ιδιαίτερο terroir, το οποίο, εξελισσόµενο στο χρόνο, αναδεικνύει τη δυναµική των γηγενών λευκών και ερυθρών ποικιλιών, µε κάθε κρασί του Οινοποιείου να παράγεται από συγκεκριµένα αµπελοτόπια και µε τη χρήση άγριων ζυµών.

Από τη δηµιουργία του Οινοποιείου το 1974, τη σύσταση της Zoinos το 2006 έως σήµερα ο σκοπός είναι πάντα ο ίδιος, ο ποιοτικός αµπελώνας. Την τελευταία δεκαετία το οινοποιείο και το αποστακτήριο έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι επισκέψιµα. Η Zoinos Winery έχει στην κατοχή της 130 στρέµµατα ιδιόκτητους αµπελώνες βιολογικής καλλιέργειας µε τις γηγενείς ποικιλίες Ντεµπίνα, Βλάχικο και Μπεκιάρι. Σηµειώνεται ότι στην ορεινή Ζίτσα  η παραγωγή αφρωδών (λευκών και ροζέ) οίνων είναι παράδοση, καθώς και ο κεχριµπαρί οίνος από τη λευκή Ντεµπίνα µε τη µέθοδο της ερυθρής οινοποίησης όπου αναδεικνύεται η δυναµική της.

«Ήρθαµε για να µείνουµε στην Αχαΐα»

Με μια λαμπρή τελετή εγκαινιάστηκε στις 11 Μαρτίου 2023 το νέο εργοστάσιο της Zoinos στην Αχαΐα.

Σηµειώνεται ότι την άνοιξη του 2023 εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο της Zoinos στο Καλέντζι Αχαΐας µε τον πρόεδρο του ∆Σ, Βαγγέλη Αργύρη, να αναφέρει σχετικά κατά τη λαµπρή τελετή των εγκαινίων: «Το εργοστάσιο αυτό σφραγίζει την πολύχρονη συνεργασία της Zoinos µε την αµπελουργική ζώνη της Αχαΐας, αξιοποιώντας την παραγωγή των τοπικών οινοποιήσηµων ποικιλιών και ανοίγει νέους ορίζοντες, προωθώντας τα εκλεκτά προϊόντα της Zoinos τόσο στην εγχώρια, όσο και στην διεθνή αγορά. Ήρθαµε για να µείνουµε».

 

Νέα άφιξη Βλάχικο Sparkling

Ερυθρός ξηρός αφρώδης οίνος από 100% Βλάχικο ΠΓΕ Ήπειρος που εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 2022. Έντονα αρωματικό με νότες από κόκκινα φρούτα, λουλούδια και μπαχαρικά. Κλασική ερυθρή οινοποίηση και μετά τη δεύτερη ζύμωση σε αυτόκλειστες δεξαμενές το κρασί παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες του για τρεις μήνες, αποκτώντας έξτρα πολυπλοκότητα και δομή. Οι λεπτές φυσαλίδες δίνουν κομψότητα, νεύρο και φρεσκάδα. Μια τοπική ποικιλία, την οποία εξελίσσει συνεχώς το Οινοποιείο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με την καλλιεργητική περίοδο να εξελίσσεται οµαλά, µια πρωιµότητα τουλάχιστον 10-15 ηµερών, ειδικά στις πρώιµες ποικιλίες, και σταθερό το ζήτηµα της λειψυδρίας, ο αγώνας...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαρτίου, τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της ZOINOS WINERY στην περιοχή Καλεντζίου, Τριταίας, Δήμου Ερυμάνθειας.

REPORTS

Στο «Βλάχικο», µια ανερχόµενη ερυθρή ποικιλία της Ηπείρου που κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος στην αγορά ρίχνει ολοένα και περισσότερο βάρος για την ανάπτυξή της,...

REPORTS

Η ZOINOS WINERY στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος με χαρά ανακοινώνει την εξαγορά του οινοποιείου, ιδιοκτησίας του κ. Παναγιώτη Κωστόπουλου, το οποίο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...