Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Berry Bros & Rudd σταματά να βάζει κάψουλες σε κάποια από τα κρασιά της

Ο βρετανικός έμπορος Berry Bros & Rudd δήλωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει να αφαιρεί κάψουλες από διάφορα κρασιά της σειράς «Own Selection» ως μέρος ενός ευρύτερου στόχου για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι.

του Ζήση Πανάγου

Η Berry Bros & Rudd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να πουλά κρασιά χωρίς κάψουλες αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας από το Châteauneuf-du-Pape 2019 της «Own Selection», που παράγεται για την εταιρεία από το Château La Nerthe.

Ο έμπορος εκλεκτού κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να αφαιρέσει τις κάψουλες και από άλλα προϊόντα δικής της επιλογής σε μια σταδιακή πρωτοβουλία που στοχεύει στη ελαχιστοποίηση της συσκευασίας, καθώς και στη διατήρηση των υλικών και την αποφυγή σπατάλης.

Ενώ ορισμένα κρασιά για πιο μακροχρόνια παλαίωση θεωρείται ότι ωφελούνται από τις κάψουλες, η Berry Bros σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν χωρίς κάψουλες μια σειρά από κρασιά «Own Selection» που προορίζονται για κατανάλωση εντός τριών ετών.

Για κρασιά που προορίζονται για βραχυπρόθεσμη κατανάλωση, η αφαίρεση των καψουλών δεν θα επηρεάσει το υγρό μέσα στο μπουκάλι, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση των πόρων και της ενέργειας, ανέφερε ο βρετανικός έμπορος.

«Η χρήση των καψουλών στο κρασί που εμφιαλώνεται για να καταναλωθεί φρέσκο είναι καθαρά για λόγους ομορφιάς και αισθητικής. Για αυτόν τον λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε το πρώτο από τα κρασιά της δικής μας επιλογής σε συσκευασία χωρίς κάψουλες.», δήλωσε η Lizzy Rudd, πρόεδρος της Berry Bros & Rudd.

Το έργο αυτής της συσκευασίας είναι το πρώτο από μια σειρά αλλαγών που θέλει να κάνει η Berry Bros για να επιτύχει τον στόχο και να είναι σε καθαρό μηδέν άνθρακα έως το 2030. Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να αφαιρέσει τελείως το πλαστικό από τα προϊόντα της έως το 2030.

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διεθνής έκθεση Wine Paris ετοιμάζεται για το 2026 με μια κατεύθυνση που αναμένεται να συζητηθεί: τη θεαματική διεύρυνση του χώρου που αφιερώνει στα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Melbourne Food & Wine Festival επιστρέφει στη Μελβούρνη από τις 20 έως τις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους, με 200 εκδηλώσεις να αναμένονται...

REPORTS

Ο Όμιλος Mantis, ένας από τους πλέον δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους διανομής και ανάπτυξης προϊόντων στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα συνεργασία με το οινοποιείο...

REPORTS

Η Vinarchy, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία οίνου της Αυστραλίας σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν τις μισές μάρκες από το χαρτοφυλάκιο της και να στραφεί σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ζωηρούς κλάδους της παγκόσμιας οινικής οικονομίας. Το 2023 η αξία του υπολογίστηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια,...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...