Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η σωτηρία της Emilia-Romagna θα έρθει με την δοκιμή των τοπικών της οίνων

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Emilia-Romagna και την Τοσκάνη πρόσφατα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξετε την υποστήριξή σας στην περιοχή είναι να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί από την περιοχή. Ο Filippo Bartolotta φέρνει μια λίστα με συναρπαστικές ιταλικές ονομασίες κρασιού για να δοκιμάσετε.

Ένα κρασί ανοιχτό αχυροκίτρινο με πρασινωπές αποχρώσεις, το Pignoletto Classico dei Colli Bolognesi έχει λεπτό χαρακτήρα και απολαυστικά αρώματα κρίνου της κοιλάδας, χαμομηλιού, λευκού ροδάκινου και γκρέιπφρουτ, με μια δροσερή απαλή πικρή επίγευση αμυγδάλου και εσπεριδοειδών.

Συνδυάζοντας μια φαινομενική τραχύτητα με την κρυφή τρυφερότητα και απαλότητα είναι το χαρούμενο Sangiovese di Romagna. Αυτό το DOC κυκλοφορεί επίσης στην αγορά με τη νέα συλλογική επωνυμία Rocche di Romagna, η οποία εμφανίζει 16 διαφορετικά terroirs (υποζώνες) και ταιριάζει φανταστικά με μια κλασική χειροποίητη ταλιατέλα με ραγού.

Το γηγενές Pagadebit. Ένα πανέμορφο ποώδες και κράταιγο λευκό κρασί, ιδιαίτερα καλό για κάποιον, που προτιμά ένα ελαφρύ δείπνο με θαλασσινά.

Με ιστορία άνω των δύο χιλιάδων ετών, η ονομασία Albana di Romagna παράγει ένα έντονο, δομημένο λευκό κρασί που μπορεί επίσης να βρεθεί σε ξηρή και πολύ συχνά μουσκεμένη (σχεδόν πορτοκαλί) εκδοχή με φανταστική αλατότητα ή στο πιο παραδοσιακό γλυκό εκδοχή.

Αν έχετε διάθεση για τσιμπήματα, τότε το Pignoletto αποτελεί την τέλεια ευκαιρία. Αυτή η ποικιλία σταφυλιού, επίσης γνωστή ως Grechetto Gentile, μπορεί να προσφέρει ευκίνητα και τραγανά λευκά καθώς και ζουμερά και τραγανά αφρώδη κρασιά που φημολογείται ότι απολάμβανε ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος.

Τέλος, ολοκληρώνοντας, κάποιος θα μπορούσε να εξετάσει τα κρασιά του Lambrusco DOC – αν και η ονομασία δεν έχει επηρεαστεί τόσο άσχημα, υπάρχουν ακόμα πολλά οινοποιεία που παράγουν αυτό το αρχαίο κρασί που έχουν αμπελώνες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Θα μπορούσατε να επιλέξετε από τη μεγάλη αλατούχα οξύτητα ενός DOC Sorbara Lambrusco ή την κορεσμένη εκχύλιση βαθύ μωβ μιας εξαιρετικής Grasparossa di Castelvetro DOC.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...