Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αυξημένο ενδιαφέρον για το μέτρο του πράσινου τρύγου των 2 εκατ. ευρώ

Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων, αυτές έφτασαν τις 722 για 7.850 στρέμματα όσον αφορά τον πράσινο τρύγο του 2021, αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τις αιτήσεις του 2020.

Στις 29 Απριλίου 2021 (τα αιτήματα ξεκίνησαν να υποβάλλονται από τις 22 Απριλίου) εξέπνευσε η ημερομηνία υποβολής αιτημάτων για ένταξη των αμπελουργών στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής, που υπενθυμίζουμε ότι χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης (Εθνικό Φάκελο) με (προσωρινό) προϋπολογισμό 369.000 €.

Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία είχαν υποβληθεί 722 αιτήσεις για 7.850 στρέμματα, ενώ τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη αφορούσαν 508 αιτήματα για 5.510 στρέμματα προϋπολογισμού 1.350.707 €. Ο φετινός προϋπολογισμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.000.000 € και θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτήσει όλα τα αιτήματα (εφόσον κριθούν επιλέξιμα), μόνον εφόσον δεν απορροφηθούν κονδύλια από τα υπόλοιπα μέτρα του Εθνικού Φακέλου (Αναδιάρθρωση, Επενδύσεις, Προγράμματα Προβολής Προώθησης και Ενημέρωσης Οίνων).

Ο μεγαλύτερος αριθμός αιτημάτων υπεβλήθη στην ΔΑΟΚ Κορινθίας με 269 αιτήσεις και 2.400 στρέμματα και ακολουθεί (παραδόξως) η ΔΑΟΚ Αρκαδίας με 87 αιτήσεις και 1.070 στρέμματα, ενώ έπονται η Αχαΐα με 68 αιτήσεις και 670 στρέμματα, η Αν. Αττική με 66 αιτήσεις και 862 στρέμματα, η Αργολίδα με 47 αιτήσεις και 714 στρέμματα και η Βοιωτία με 38 αιτήσεις και 730 στρέμματα.

Στην ΔΑΟΚ Ηρακλείου Κρήτης που την προηγούμενη χρονιά ήταν η δεύτερη κατά σειρά ΔΑΟΚ στην οποία υπεβλήθησαν τα περισσότερα αιτήματα, φέτος δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον αφού υπεβλήθησαν 23 αιτήσεις για 300 στρέμματα.

 

Πηγή ΚΕΟΣΟΕ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Και ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι και τη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο...