Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το THESSALONIKI WINE SHOW 2023 έρχεται την Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και μάς προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού!

Woman holding a bottle of wine

Την Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρες: 12:00-20:00, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO.

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στη βιομηχανία του κρασιού !

Ένα  μοναδικό show που έρχεται φέτος με πολύ περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2023 πρωταγωνιστούν:

回     Πάνω από 120 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά κρασιά.

回        Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

回        Alternative Wine Bar

Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιάζονται επιλεγμένα, Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιοδυναμικά, Βιολογικά και Vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα που επιμελείται και παρουσιάζει ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

Μαζί του, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και για την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

回        Best Of the Best

Τα 20 κορυφαία κρασιά του 2022. Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και  Advanced Master Sommelier  επιλέγει και παρουσιάζει τα 20 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο το 2022.

回        Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;

Οκτώ επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα οκτώ επιλεγμένα bar θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.

Τα 16 cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW 2023 θα είναι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show!

Γενική είσοδος*: Προπώληση στο viva.gr 10€, φοιτητικό 7€ (https://www.viva.gr/tickets/happenings/tagfest/thessaloniki-wine-show-2023/) | ταμείο 12€, φοιτητικό 10€

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...