Το πρώτο ιταλικό Metodo Classico, γεννημένο στα “Κάτω Καθεδρικά” κελάρια του Κανέλλι, ενός ιταλικού δήμου στην Επαρχία του Άστι, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και βρίσκεται κάτω από τους λόφους που “εξυμνούνται” από πολλούς συγγραφείς της ιταλικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως οι Cesare Pavese και Beppe Fenoglio.
Αποτελεί ένα σύμβολο της ιταλικής παράδοσης στα αφρώδη κρασιά χάρη στην αιώνια ιστορία του. Σήμερα, αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες εκφράσεις των ιταλικών αφρωδών οίνων, χάρη στις αμέτρητες ευκαιρίες κατανάλωσης, από απεριτίφ έως κοκτέιλ, και γράφει ένα νέο κεφάλαιο σε μια παράδοση που ποτέ δεν σταματά να κοιτά το μέλλον.
Συνεχίζοντας την επιτυχία στους αφρώδεις οίνους, εισέρχεται στον κόσμο των ροζέ κρασιών, τα οποία η Ιταλία υπερηφανεύεται για τη σημαντική παραγωγή της, και που τα τελευταία χρόνια έχει δει μια αύξηση, και μάλιστα σημαντική, στο ενδιαφέρον από μέρους των καταναλωτών παγκοσμίως, ειδικά των νέων σε ηλικία.
Το Asti Docg θα γίνει επίσης ροζέ, μετά από την Συνέλευση του Συλλόγου των Δήμων του Μοσχάτο, με την διοίκηση του Συνδέσμου του Asti και του Moscato d’Asti Docg.
Το ροζέ κρασί που θα δημιουργηθεί από την ένωση σταφυλιών Μοσχάτο και Μπρακέτο, δύο πολύ αρωματικά κρασιά που παράγονται σε τοπικούς αμπελώνες, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κανάλι παραγωγής και την πιθανότητα επέκτασης στους καταναλωτές.
Το Asti Docg αποτελείται από τα είδη Asti Spumante και Moscato d’Asti και είναι έτοιμο να επεκταθεί προσθέτοντας μια “σύγχρονη” πινελιά για να διαφοροποιήσει την παραγωγή που πηγάζει από τις ιστορικές περιοχές Langhe-Roero και Monferrato, τα οποία αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Σε αυτά τα ίδια εδάφη, το 1865, ο Carlo Gancia έδωσε ζωή στο πρώτο ιταλικό αφρώδες κρασί, το μέλλον είναι τώρα έτοιμο να λάβει επίσης ροζέ αποχρώσεις.