Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τα υποτιμημένα γαλλικά κρασιά έναντι των υπερεκτιμημένων

Η Γαλλία παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, καθώς και μερικά από τα πιο υπερεκτιμημένα. Ωστόσο, η επιλογή του καλού κρασιού θα πρέπει να γίνεται με σύνεση.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σίγουρα η Γαλλία μπορεί δικαιολογημένα να ισχυριστεί ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για μερικά από τα πιο μέτρια και πολλά κρασιά που συναλλάσσονται με βάση τη φήμη τους. Μεταξύ αυτών θα συμπεριλάμβανα πολλά από τα μεγάλα κλασικά κλασικά από τη Βουργουνδία και το Μπορντό, ειδικά το Saint-Émilion, το Sancerre και τις μεγάλες μάρκες σαμπάνιας, για τις οποίες αναμφίβολα ένα έξτρα στην τιμή αποτελεί και το όνομα. Παρομοίως, το ροζέ της Προβηγκίας μπορεί να έχει τουλάχιστον 5 με 6 ευρώ το μπουκάλι περισσότερο από το γειτονικό Languedoc, μόνο και μόνο λόγω του τόπου παραγωγής του.

Από την πλευρά της πίστωσης, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές και ποικίλες οινοπαραγωγικές περιοχές στη Γαλλία από την πολύ υποβαθμισμένη Αλσατία στα βορειοανατολικά μέχρι το Roussillon κάτω στο νότο, που θα μπορούσε κάλιστα κάποιος να δοκιμάσει και να μην βαρεθεί ποτέ. Και συχνά υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τα μεγάλα ονόματα, όπως το beaujolais ή το ελκυστικό mâcon στη σημερινή επιλογή, αντί για μπορντό, ας πούμε, ή Bergerac αντί για μπορντό. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά μπορντό πολύ καλής αξίας όλων των χρωμάτων, καθώς και τα υπερτιμημένα πράγματα. Δοκιμάστε το εντελώς ξεχωριστό clairet στη σημερινή επιλογή, ένα βαθύ ροζέ από το οποίο πήρε το όνομά του το claret. Ο νότιος Ροδανός και το Languedoc προσφέρουν επίσης σταθερά καλή αξία, παρά την πρόκληση των ολοένα αυξανόμενων καλοκαιρινών θερμοκρασιών τους.

 

ΠΗΓΗ:theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος φιλοξενείται στη Σάμο, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θέατρου Αιγαίου παρουσιάζει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στον...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...