Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τα υποτιμημένα γαλλικά κρασιά έναντι των υπερεκτιμημένων

Η Γαλλία παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, καθώς και μερικά από τα πιο υπερεκτιμημένα. Ωστόσο, η επιλογή του καλού κρασιού θα πρέπει να γίνεται με σύνεση.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σίγουρα η Γαλλία μπορεί δικαιολογημένα να ισχυριστεί ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για μερικά από τα πιο μέτρια και πολλά κρασιά που συναλλάσσονται με βάση τη φήμη τους. Μεταξύ αυτών θα συμπεριλάμβανα πολλά από τα μεγάλα κλασικά κλασικά από τη Βουργουνδία και το Μπορντό, ειδικά το Saint-Émilion, το Sancerre και τις μεγάλες μάρκες σαμπάνιας, για τις οποίες αναμφίβολα ένα έξτρα στην τιμή αποτελεί και το όνομα. Παρομοίως, το ροζέ της Προβηγκίας μπορεί να έχει τουλάχιστον 5 με 6 ευρώ το μπουκάλι περισσότερο από το γειτονικό Languedoc, μόνο και μόνο λόγω του τόπου παραγωγής του.

Από την πλευρά της πίστωσης, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές και ποικίλες οινοπαραγωγικές περιοχές στη Γαλλία από την πολύ υποβαθμισμένη Αλσατία στα βορειοανατολικά μέχρι το Roussillon κάτω στο νότο, που θα μπορούσε κάλιστα κάποιος να δοκιμάσει και να μην βαρεθεί ποτέ. Και συχνά υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τα μεγάλα ονόματα, όπως το beaujolais ή το ελκυστικό mâcon στη σημερινή επιλογή, αντί για μπορντό, ας πούμε, ή Bergerac αντί για μπορντό. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά μπορντό πολύ καλής αξίας όλων των χρωμάτων, καθώς και τα υπερτιμημένα πράγματα. Δοκιμάστε το εντελώς ξεχωριστό clairet στη σημερινή επιλογή, ένα βαθύ ροζέ από το οποίο πήρε το όνομά του το claret. Ο νότιος Ροδανός και το Languedoc προσφέρουν επίσης σταθερά καλή αξία, παρά την πρόκληση των ολοένα αυξανόμενων καλοκαιρινών θερμοκρασιών τους.

 

ΠΗΓΗ:theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...