Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τα υποτιμημένα γαλλικά κρασιά έναντι των υπερεκτιμημένων

Η Γαλλία παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, καθώς και μερικά από τα πιο υπερεκτιμημένα. Ωστόσο, η επιλογή του καλού κρασιού θα πρέπει να γίνεται με σύνεση.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σίγουρα η Γαλλία μπορεί δικαιολογημένα να ισχυριστεί ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για μερικά από τα πιο μέτρια και πολλά κρασιά που συναλλάσσονται με βάση τη φήμη τους. Μεταξύ αυτών θα συμπεριλάμβανα πολλά από τα μεγάλα κλασικά κλασικά από τη Βουργουνδία και το Μπορντό, ειδικά το Saint-Émilion, το Sancerre και τις μεγάλες μάρκες σαμπάνιας, για τις οποίες αναμφίβολα ένα έξτρα στην τιμή αποτελεί και το όνομα. Παρομοίως, το ροζέ της Προβηγκίας μπορεί να έχει τουλάχιστον 5 με 6 ευρώ το μπουκάλι περισσότερο από το γειτονικό Languedoc, μόνο και μόνο λόγω του τόπου παραγωγής του.

Από την πλευρά της πίστωσης, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές και ποικίλες οινοπαραγωγικές περιοχές στη Γαλλία από την πολύ υποβαθμισμένη Αλσατία στα βορειοανατολικά μέχρι το Roussillon κάτω στο νότο, που θα μπορούσε κάλιστα κάποιος να δοκιμάσει και να μην βαρεθεί ποτέ. Και συχνά υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τα μεγάλα ονόματα, όπως το beaujolais ή το ελκυστικό mâcon στη σημερινή επιλογή, αντί για μπορντό, ας πούμε, ή Bergerac αντί για μπορντό. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά μπορντό πολύ καλής αξίας όλων των χρωμάτων, καθώς και τα υπερτιμημένα πράγματα. Δοκιμάστε το εντελώς ξεχωριστό clairet στη σημερινή επιλογή, ένα βαθύ ροζέ από το οποίο πήρε το όνομά του το claret. Ο νότιος Ροδανός και το Languedoc προσφέρουν επίσης σταθερά καλή αξία, παρά την πρόκληση των ολοένα αυξανόμενων καλοκαιρινών θερμοκρασιών τους.

 

ΠΗΓΗ:theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...