Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στρατηγική συνεργασία της Τσάνταλης με το οινοποιείο Στραταριδάκη

Την αποκλειστική εμπορική διάθεση των κρασιών του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ αναλαμβάνει η ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ από την 1η Μαρτίου 2022. Η συμφωνία αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και τις εξαγωγές με στόχο τη δημιουργία ενός στρατηγικού καναλιού διανομής και προώθησης με τη δυναμική και την ευελιξία που απαιτούν οι σύγχρονες αγορές.

Σε μια εποχή που το Κρητικό κρασί κερδίζει συνεχώς σε αναγνωρισιμότητα και καθιερώνεται εντός και εκτός συνόρων, το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ έχει συνδυάσει την οικογενειακή κληρονομιά με αξιοσημείωτες επενδύσεις σε ιδιόκτητο αμπελώνα 250 στρεμμάτων, οινοποιείο και οινοτουρισμό, με σεβασμό στον τόπο και το περιβάλλον. Σήμερα η παραγωγή του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ ανέρχεται σε 200.000 φιάλες κρασιού με αιχμή του δόρατος την Κρητική ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας, η πρώτη ξηρή οινοποίηση της οποίας έγινε από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ το 2008.

Με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία, καθώς και με συστηματική επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, συνεργασίες και υποδομές, η Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ διαθέτει σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον διευρυμένα εμπορικά δίκτυα της χώρας.  Παράλληλα, συμπληρώνοντας πάνω από 70 χρόνια εξαγωγών επώνυμου εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού σε περισσότερες από 50 χώρες, αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη κορυφαίων εταιριών του παγκόσμιου οινικού γίγνεσθαι.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της E. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ, Άγγελος Δημητριάδης, «ένας από τους λόγους που η νέα συνεργασία μάς κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους είναι επειδή ακριβώς γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε τη γνώση για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε από κοινού με την οικογένεια Στραταριδάκη. Είμαστε περήφανοι που θα συμβάλλουμε στο να κατακτήσει αυτό το σημαντικό Κρητικό οινοποιείο, το νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης, τη θέση που του αξίζει εντός και εκτός συνόρων».

Οι δημιουργοί του Κτήματος, Κωστής και Μανώλης Στραταριδάκης, σε κοινή τους δήλωση τόνισαν:

«Πιστεύοντας στο “ισχύς εν τη ενώσει”, επιλέξαμε μια στρατηγική συμμαχία, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ανοίξει νέους δρόμους στην ελληνική και διεθνή αγορά. Μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, στις μεθόδους καλλιέργειας και οινοποίησης με γνώμονα την ποιότητα της γεύσης και της απόλαυσης των κρασιών μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συμπόρευσή μας με το ιστορικό οινοποιείο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ και, εκτιμώντας την πολυετή εμπειρία των ανθρώπων του, προσδοκούμε ότι με τη συνεργασία αυτή θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε κάθε σημαντικό σημείο πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα συμπεράσματα του ελέγχου που διεξήγαγε η CGAAER αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από διαβούλευση με ενδιαφερόμενους φορείς στον συνεταιριστικό κόσμο. Η αποδέσμευση των...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...