Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στις 6 καλύτερες του παγκόσμιου οινικού χάρτη

Η μόνη ελληνική οινοποιία που έχει αποσπάσει τη διάκριση «Οινοποιείο της Χρονιάς» για 19η χρονιά

<Οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία από τις κύριες ελληνικές εταιρείες με έντονη εξαγωγική δράση σε περισσότερες από 40 χώρες και διεθνή προσανατολισμό, συμβάλλοντας στην εδραίωση του ελληνικού κρασιού και στο εξωτερικό. H ευρεία γκάμα των προϊόντων της, με περισσότερες από 40 ετικέτες, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή, ενώ οι περισσότερες από 550 διακρίσεις των κρασιών της, σε μεγάλους και καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, πιστοποιούν το εξαιρετικό έργο της οινολογικής ομάδας και την έμφαση που δίνει στην ποιότητα. Η Μπουτάρη διαθέτει πέντε οινοποιεία στις σημαντικότερες εγχώριες οινοπαραγωγικές περιοχές

Τη σπουδαιότερη και πιο τιμητική διάκριση στην ιστορία της συνεχίζει να διατηρεί η Οινοποιία Μπουτάρη, η οποία κατατάσσεται ξανά ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες παγκοσμίως σύμφωνα με το αμερικανικό κλαδικό περιοδικό «Wine & Spirits». Το περιοδικό πρόσφατα της απένειμε τον τίτλο «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2020, έναν τίτλο που της έχει αποδοθεί 19 συνολικά φορές τα τελευταία 33 χρόνια. Με αυτήν τη διάκριση η Οινοποιία παραμένει και πάλι το μοναδικό, ελληνικό οινοποιείο που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Top 6άδα του παγκόσμιου οινικού χάρτη.

Η σημασία της βράβευσης είναι σπουδαία γιατί προκύπτει από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών των κρασιών Boutari που προμηθεύονται από την αγορά των ΗΠΑ οι δημοσιογράφοι και κριτικοί του περιοδικού. Συγκεκριμένα, για την επίτευξη της διάκρισης «Οινοποιείο της Χρονιάς 2020», τα κρασιά που ξεχώρισαν είναι τα: Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 | 94 βαθμούς, Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη 2017 | 92 βαθμούς και Σαντορίνη Μπουτάρη 2019 | 90 βαθμούς. Την εξάδα των καλύτερων οινοποιείων συμπληρώνουν τα: Penfolds (Αυστραλία), Concha y Toro (Χιλή), Chateau Ste. Michelle (USA), Antinori (Ιταλία) και Ridge (Καλιφόρνια). Η διατήρηση της θέσης της Οινοποιίας Μπουτάρη στην κορυφή των καλύτερων οινοποιείων παγκοσμίως, αποδεικνύει αφενός μεν τη διαχρονικότητα της δουλειάς που γίνεται στην ποιότητα και την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι η ηγετική της θέση στην ελληνική οινική προσφορά δεν είναι τυχαία, αλλά έχει βαθιά θεμέλια στη γνώση και στην προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...

REPORTS

Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου έως τις 20 του μήνα θα είναι ανοιχτή η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων που θα αφορούν...

REPORTS

Σημαντικοί φορές της βιομηχανίας οίνου και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ να καθίσουν στο τραπέζι των...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανεβαίνουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου για χάρη της εκδήλωσης Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition, με...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο από τους Προέδρους von der Leyen και Trump αποκλίνει από τις συνήθεις εμπορικές συμφωνίες σε πολλές...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...