Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

“Πιέσεις” στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού λόγω της πανδημίας

Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού θα παραμείνει κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών φέτος, επηρεασμένη από τους χαμηλούς όγκους της Νότιας Αμερικής και τα ανώτατα όρια παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ανέφερε την Τρίτη διεθνής οργανισμός του κλάδου της οινοποιίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters

Στις αρχικές εκτιμήσεις του για την παραγωγή του 2020, ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) εκτιμούσε την παγκόσμια παραγωγή κρασιού φέτος μεταξύ 253,9 εκατομμυρίων και 262,2 εκατομμυρίων εκατόλιτρων (mhl), με μέση εκτίμηση στα 258 mhl.

Θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η παγκόσμια παραγωγή κρασιού θα κινηθεί κάτω από τον μέσο όρο, μετά την άνοδο σε επίπεδα που προσέγγισαν ιστορικά υψηλά το 2018, δήλωσε ο οργανισμός, ο οποίος εδρεύει στο Παρίσι.

“Αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να θεωρείται κακή είδηση ​​για τον τομέα του οίνου, δεδομένου του τρέχοντος πλαισίου, όπου οι γεωπολιτικές εντάσεις, η κλιματική αλλαγή και η πανδημία δημιουργούν υψηλό βαθμό μεταβλητότητας και αβεβαιότητας στην παγκόσμια αγορά του κρασιού”, σημειώνει σε έκθεσή του.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αμπελώνες επωφελήθηκαν από καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο η παραγωγή παρέμεινε χαμηλότερα από τον μέσο όρο, καθώς οι παραγωγοί και οι κυβερνήσεις περιόρισαν την παραγωγή για να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία, δήλωσε ο OIV.

Στη Γαλλία, για παράδειγμα, οι παραγωγοί σαμπάνιας συμφώνησαν να συλλέξουν περίπου 20% λιγότερα σταφύλια φέτος, καθώς προσπάθησαν να ανακάμψουν από την κατάρρευση των πωλήσεων που προκλήθηκε από την κρίση του κορονοϊού.

Ο OIV αναμένει την παραγωγή των κρατών της ΕΕ τα οποία περιλαμβάνουν τους τρεις μεγαλύτερους παραγωγούς οίνου στον κόσμο – την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία – στα 159 mhl, αυξημένη κατά 5% σε σχέση με το 2019, κάτω ωστόσο από τον μέσο όρο. της πενταετίας.

Ένα εκατόλιτρο αντιστοιχεί σε 133 τυποποιημένες φιάλες κρασιού.

Στο νότιο ημισφαίριο, η συνολική παραγωγή 2020 εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 8% σε σχέση με το 2019 στα 49 mhl, κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης στην Αργεντινή (-17% από το 2019), τη Χιλή (-13%) και την Αυστραλία (-11%).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις τοποθετούν την παραγωγή οίνου στα 24,7 mhl, με αύξηση 1% σε σχέση με το 2019, ωστόσο η πρόβλεψη θα μπορούσε να αναθεωρηθεί όταν υπάρξουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στις περιοχές της Νάπα και του Σονόμα.

Πηγή: capital

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αγορά του βιολογικού κρασιού αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, με τους νεότερους καταναλωτές να οδηγούν την ανάπτυξη.

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές των εορτών, μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής (NASEM) στις Ηνωμένες...

REPORTS

Στην αρχή ενός νέου έτους και στην αρχή μιας νέας γενιάς, όλος ο οινικός κόσμος σκέφτεται αυτό το μεγάλο υπαρξιακό ερώτημα: Έχει ακόμα νόημα...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...

REPORTS

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το επιστημονικό περιοδικό OENO One εξετάζει πώς η ωριμότητα των σταφυλιών και ο χρόνος συγκομιδής επηρεάζουν τη χημική...