Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι νέες οινικές συλλογές της Viña Eguía δείχνουν τα πολλά και ιδιαίτερα πρόσωπα της Rioja

Η Viña Eguía στη Rioja αυξάνει την καλλιέργεια άλλων ποικιλιών εκτός του Tempranillo, κάνοντας την ποικιλομορφία μέρος του παιχνιδιού.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι: «ενώ άλλοι, καθοδηγούμενοι από ένα περίεργο πνεύμα και μια ακόρεστη παρόρμηση για καινοτομία, συνεχίζουν να καταδιώκουν την αλλαγή. Η Viña Eguía, στη Rioja, ανήκει σταθερά στο τελευταίο στρατόπεδο.

Με σταφύλια που προέρχονται από όλες τις περιοχές της Rioja, χάρη στον έλεγχο 750 εκταρίων αμπελώνων μεταξύ Rioja Alavesa, Rioja Alta και Rioja Oriental, ο παραγωγός έχει ένα ποικίλο μενού ποικιλιών για να επιλέξει, επιτρέποντας μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στα κρασιά του. Εκτός από Tempranillo, οι φιάλες της Viña Eguía μπορούν να περιέχουν οποιαδήποτε από τις 11 ποικιλίες, από Viura, Malvasía, Maturana, Garnacha Blanca, Verdejo, Chardonnay και Tempranillo Blanco στη λευκή πλευρά, έως Garnacha, Mazuelo, Graciano και Maturana Tinta στην ερυθρή. Ο παραγωγός σκοπεύει να εστιάσει περισσότερο σε άλλα σταφύλια εκτός από το Tempranillo, το κυρίαρχο σταφύλι της περιοχής, δίνοντάς του ένα σαφές σημείο διαφοράς από τους άλλους οινοποιούς της Rioja και μια ευρύτερη παλέτα γεύσεων στα κρασιά του.

Με αυτόν τον τρόπο, η Viña Eguía αντιπροσωπεύει όλους τους αμπελοοινικούς θησαυρούς της Rioja, που εκτείνονται από το βορρά προς το νότο και από την ανατολή προς τη δύση, δίνοντας στους καταναλωτές και τους εμπόρους λιανικής πώλησης μια πλούσια εικόνα της περιοχής στο σύνολό της.

Παράλληλα, η Viña Eguía λάνσαρε πρόσφατα μια νέα σειρά κρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδιάζει να προσθέσει άλλες δύο ξεχωριστές συλλογές στην αγορά το 2025, σηματοδοτώντας το επόμενο συναρπαστικό κεφάλαιο για τη μάρκα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη είναι διαθέσιμη μια συλλογή τεσσάρων ποικιλιών διποικιλιακών κρασιών που παράγονται από δύο σταφύλια το καθένα για παράδειγμα, Garnacha και Graciano. Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές bi-varietal εκφράσεις για να επιλέξετε, οι οποίες φιλοξενούνται σε φωτεινές, φιλικές προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συσκευασίες.

Προτεραιότητα στα terroirs των κατηγοριών village

Εν τω μεταξύ, τρεις μονοποικιλιακές εκδόσεις ένα Tempranillo από το Elciego, ένα Graciano από τη Laguardia και ένα Garnacha από το Alfaro επικεντρώνονται στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των terroirs κάθε village.

Εν συνεχεία, η εμβληματική σειρά της Eguía, η οποία περιλαμβάνει τρία χαρμάνια ένα λευκό και δύο ερυθρά (εκ των οποίων το ένα προέρχεται από επιλεγμένους παλιούς αμπελώνες) διερευνά την ισορροπία μεταξύ της προσιτότητας και της παλαιότητας. Αυτά τα κορυφαία κρασιά θα επωφεληθούν από κάποιο χρόνο στο κελάρι, αλλά πίνουν επίσης εξαιρετικά κατά την κυκλοφορία τους.

«Αυτά τα κρασιά θα εκπλήξουν την αγορά με το coupage, την ποικιλιακή ποικιλομορφία και την έμφαση στην προέλευση και τα περιφερειακά χαρακτηριστικά τους», λέει ο οινοποιός της Viña Eguía, Chema Ryan.

Οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να περιμένουν να δουν πολύ περισσότερα από αυτόν τον παραγωγό το επόμενο έτος. «Ζούμε με το ένα πόδι στον αμπελώνα και το άλλο στον κόσμο», αναφέρει ο Ryan για τη λεπτή ισορροπία της δημιουργίας κρασιών υψηλής ποιότητας με τη διαχείριση της ζήτησης της αγοράς.

Τέλος, η Viña Eguía (που σημαίνει «αλήθεια» στα βασκικά) ιδρύθηκε το 1973 στο Elciego της Rioja Alavesa. Το 2010, το οινοποιείο αγοράστηκε από τον ισπανικό όμιλο κρασιού Muriel Wines, ο οποίος κατέχει πλέον οκτώ οινοποιεία. Όπως μεταφέρει η Muriel Wines στην ιστοσελίδα της: «Η Muriel Wines είναι μια από τις μεγαλύτερες οινοποιητικές εταιρείες του κόσμου: «Η συλλογή κρασιών μας είναι μια συλλογή ιστοριών. Όλες έχουν κάτι να πουν, με διαφορετική προέλευση, διαφορετική φωνή και διαφορετική γεύση. Αναζητούμε ακούραστα νέες ιστορίες για να τις προσθέσουμε στις δικές μας».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...