Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο τοπ σύμβουλος οίνου Stéphane Derenoncourt με ενεργό ρόλο στο Clos Stegasta Τήνου

Ο Derenoncourt, με έδρα το Μπορντό, δήλωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει τα ηνία στη διεθνή επιχείρηση παροχής συμβουλών του, ώστε να επικεντρωθεί πλήρως σε πολλά βασικά έργα οινοποίησης…

Ο Stéphane Derenoncourt έδειξε σχέδια να κάνει πίσω στις ομώνυμες επιχειρήσεις συμβούλων κρασιού του.

Αφού ηγήθηκε της Derenoncourt Consultants για σχεδόν 25 χρόνια, είπε ότι αποφάσισε να ολοκληρώσει μια διαδικασία μετάβασης που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, με σκοπό να αφοσιωθεί πλήρως σε νέα έργα.

Αρχικά, ο Derenoncourt, ένας αυτοδίδακτος οινοποιός που μεγάλωσε στη βόρεια Γαλλία, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους συμβούλους.

Ο όμιλος Derenoncourt Consultants έχει πολλούς πελάτες τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά όχθη του Μπορντό, ενώ συνεργάζεται επίσης με παραγωγούς κρασιού σε άλλες γαλλικές περιοχές και σε πολλές χώρες, από το Bargylus στη Συρία έως τη La Massa στην Τοσκάνη.

«Τώρα εναπόκειται στους Julien Lavenu, Frédéric Massie και Simon Blanchard, τους συνεργάτες μου τα τελευταία 20 χρόνια, να συνεχίσουν αυτή την επαγγελματική και ανθρώπινη περιπέτεια μαζί με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Το επίπεδο των δεξιοτήτων και των εμπειριών τους τους τοποθετεί ανάμεσα στους καλύτερους συμβούλους κρασιού», είπε ο Derenoncourt.

Ωστόσο, θα συνεχίσει στον ρόλο του για αρκετούς μήνες και ένας εκπρόσωπος είπε στο Decanter ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα στον ερχόμενο τρύγο, για να εξασφαλίσει μια ομαλή παράδοση.

Ο Derenoncourt είπε επίσης ότι θα συνεχίσει ως σύμβουλος για το Château Pavie Macquin στο St-Emilion, «έναν τομέα στον οποίο έχω εμπλακεί από το 1990 και όπου δούλευα πάντα μόνος μου».

Παράλληλα, θα παίξει πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Clos Stegasta στο νησί της Τήνου στην Ελλάδα, όπου είναι πλέον συνεργάτης δίπλα στον Alexandre Avatangelo.

«Πάνω από όλα, είμαι βαθιά αφοσιωμένος στο να αυξήσω το Domaine de l’A, [το οποίο] δημιούργησα με τη σύζυγό μου Christine, σε ένα από τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στο Μπορντό», είπε, προσθέτοντας, «Είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση, καθώς δεν επωφελείται ούτε από ταξινόμηση ούτε από εισόδημα».

Αντί να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα εμπλακεί ακόμη περισσότερο σε προσπάθειες «αφιερωμένες στην υπόθεση της υπεράσπισης του βιοτεχνικού στρατού του Μπορντό και στην υπονόμευση του «πατήματος του Μπορντό» που εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο».

Τέλος, πρόσθεσε, «για τον σκοπό αυτό, θα ασχοληθώ επίσης με την επικοινωνία για να μοιραστώ την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου»

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τον συστηματικό έλεγχο των βοτρύων για πιθανή παρουσία όψιμης προσβολής κρυπτοβλάβών ή άλλων λεπιδόπτερων συνιστά στους αμπελοκαλλιεργητές το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της...

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...

REPORTS

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτό το αίτημα για την τροποποίηση των προδιαγραφών του...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

«Κλειδί» για την προστασία των αμπελιών από την όξινη σήψη είναι η λήψη μέτρων για την αποφυγή πληγών στις ράγες των σταφυλιών, όπως επισημαίνει...