Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο José Alberto Zuccardi είναι ο «θρύλος» του κρασιού της Αργεντινής

Ο διευθυντής της Familia Zuccardi, José Alberto Zuccardi, ανακηρύχθηκε «Θρύλος της Χρονιάς» για το 2023 της Ειδικής Έκθεσης για το κρασί της Αργεντινής, από τον Βρετανό κριτικού κρασιού Tim Atkin MW.

Η διάκριση, η οποία αποκαλύφθηκε στην πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση της Atkin για την αμπελοκαλλιέργεια της Αργεντινής, παρουσιάζεται παράλληλα με τις αξιολογήσεις των καλύτερων κρασιών της χρονιάς και τονίζει ηγέτες που είχαν μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Μιλώντας μάλιστα σε μία πρόσφατη συνέντευξη, ο Tim Atkin ανέφερε: «Ο José Zuccardi προσωποποιεί πολλά από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έχει επιτύχει η βιομηχανία κρασιού της Αργεντινής τα τελευταία 20 χρόνια: το άνοιγμα της σε νέες ιδέες, η εστίασή της στα καλύτερα terroirs της, η αποφασιστικότητά της να κάνει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο. Αυτός και η οικογένειά του είναι ταλαντούχοι, ταπεινοί, σκληρά εργαζόμενοι και ευγενικοί. Γι’ αυτό ήθελα να αναγνωρίσω τη συμβολή του στην ενδέκατη και μακροβιότερη έκθεσή μου για την Αργεντινή».

Έπειτα, ο πρόεδρος της Wines of Argentina Alejandro Vigil δήλωσε ότι: «Ο José Alberto Zuccardi είναι ένας οραματιστής που μπόρεσε να μεταμορφώσει την αμπελουργία της χώρας μας με καινοτομία και πάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, είναι ένας πολύτιμος φόρος τιμής στη δουλειά του και στην οικογένειά του».

Ο Atkin εξήγησε: «Η ιστορία της σύγχρονης βιομηχανίας κρασιού της Αργεντινής είναι από πολλές απόψεις η ιστορία του Zuccardi, γιατί ο Zuccardi ήταν ένας οδηγός ποιότητας».

Στην ανακοίνωσή του, ο Atkin είπε στον Zuccardi: «Η ποιότητα των κρασιών που φτιάχνετε εσείς ως οικογένεια δεν ήταν ποτέ καλύτερη και είναι μερικά από τα σπουδαία κρασιά, όχι μόνο της Νότιας Αμερικής, αλλά και του κόσμου. Πολλά από αυτά εξαρτώνται από εσάς και το όραμά σας».

Αφού ο παππούς του ίδρυσε το οικογενειακό οινοποιείο το 1963, ο Zuccardi άρχισε να συνεργάζεται με το οινοποιείο το 1976.

Έκτοτε, το έχει επεκτείνει για να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στη χώρα του αλλά και διεθνώς, παράγοντας πολλά από τα καλύτερα κρασιά του νότιου ημισφαιρίου, εμπνευσμένα από τον γιο του Sebastián, του οποίου η αποστολή είναι να καλλιεργεί κρασιά που εκφράζουν τα διαφορετικά terroirs του Uco Valley.

Μαζί με τα παιδιά του Julia και Miguel, ο Zuccardi επέκτεινε με επιτυχία το οικογενειακό οινοποιείο αναπτύσσοντας την τουριστική του επιχείρηση και παράγοντας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση.

Τέλος, ο Zuccardi εξήγησε: «Μου αρέσει που μπορούμε να εργαστούμε μακροπρόθεσμα ως οικογενειακή εταιρεία. Έχω γίνει μέρος των έργων των παιδιών μου και μέρος αυτής της νέας εποχής για την Αργεντινή, όπου νομίζω ότι αποδεικνύουμε ότι η Αργεντινή είναι μια περιοχή παγκόσμιας κλάσης στον κόσμο και με πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο γενιές, αλλά νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Tρίτης γενιάς αµπελουργός αλλά και πτυχιούχος σχολής Αµπελουργίας-Οινολογίας, ο Γιώργος Σιµογιάννης καλλιεργεί 50 στρέµµατα αµπελώνων µε Ξινόµαυρο, Σταυρωτό και Κρασάτο και στις τρεις αµπελουργικές...