Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αγγλικός αμπελώνας στο Σάφολκ θέτει στόχο την παραγωγή αφρώδων οίνων

Το Burnt House Vineyard στο Suffolk, το οποίο λειτουργεί ως εμπορικός αμπελώνας από το 2017, πρόκειται να λανσάρει τη δική του σειρά από ξηρά και αφρώδη αγγλικά κρασιά.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο κύριος αμπελώνας βρίσκεται σε μια πλαγιά με νότιο προσανατολισμό και αποτελείται από τις τρεις ποικιλίες σαμπάνιας: Pinot Noir, Pinot Meunier και Chardonnay.

Ιδρύθηκε το 2017, ο αγγλικός αμπελώνας έχει φυτευτεί σε συνολική έκταση 8,9 εκταρίων με 46.000 αμπέλια και παράγει σταφύλια για αφρώδες οίνο παραδοσιακής μεθόδου καθώς και ακίνητα κρασιά.

Διαχειριζόμενος από τους Stuart, Jill, James και Catherine Scarff, ο αμπελώνας πρόκειται να ξεκινήσει με μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό στις 6 Αυγούστου.

Η οικογένεια φύτεψε περαιτέρω έναν μικρό αμπελώνα Bacchus το 2019, που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του πρώτου κρασιού που κυκλοφόρησε από την Burnt House αυτό το καλοκαίρι, το Burnt House Bacchus 2021.

Το μέλος της οικογένειας Catherine Scarff έχει αναλάβει βασικό ρόλο στη φροντίδα της αίθουσας γευσιγνωσίας. Παράλληλα με τη δουλειά της σε μια δισκογραφική στο Λονδίνο, η Scarff έχει αναλάβει το WSET και τα μαθήματα στο Plumpton College για να προετοιμαστεί για το νέο εγχείρημα.

Ο Scarff ανέφερε στους East Anglian Daily Times ότι η οικογένεια προσπαθεί να επεκτείνει τη γκάμα των ηρεμών κρασιών και ελπίζει να κυκλοφορήσει σιγά σιγά αφρώδη κρασιά μόλις παλαιωθούν επαρκώς.

Ο ίδιος είπε: «Εμφιαλώσαμε το 2021 Bacchus που είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Και έχουμε επίσης μερικά από τα δικά μας αφρώδες κρασί στα κελάρια παλαίωσης (έτοιμο στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024). Θέλω να επεκταθώ φέτος με ένα αστραφτερό τριαντάφυλλο και μερικές ακόμα φωτογραφίες – ίσως ένα ακόμα τριαντάφυλλο.»

Σε άλλες ειδήσεις, μια άνευ προηγουμένου και λεπτομερής νέα έρευνα προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς να αγοράσουν αμπελώνες στην Αγγλία και γιατί, με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες συγκομιδής να προβλέπονται μέχρι το 2040.

Μέχρι το 2040, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ανέβουν κατά 1,4 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές είναι καλά νέα για τη διαφοροποίηση του αγγλικού κρασιού.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο από τους Προέδρους von der Leyen και Trump αποκλίνει από τις συνήθεις εμπορικές συμφωνίες σε πολλές...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...