Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέες διακρίσεις για το Οινοποιείο Ακριώτου στο διεθνή διαγωνισμό IWSC

Δύο νέες διακρίσεις απέσπασε το Μικρό-Οινοποιείο Ακριώτου στο διεθνή διαγωνισμό International Wine & Spirit Competition – IWSC 2024, έναν από τους μεγαλύτερους, παλαιότερους και πιο διάσημους διαγωνισμούς στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως.

Τα κρασιά του οινοποιείου τα οποία διακρίθηκαν ήταν το Ορειβάτης Wild του 2021 και το Gitane, το οποίο είναι νέο κρασί του οινοποιείου και συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό.

Τα βραβεία που κατέκτησαν είναι τα εξής:

  • Ορειβάτης Wild Σαββατιανό 2021 | Bronze Medal
  • Gitane Μαλαγουζιά 2023 | Bronze Medal

Ορειβάτης Wild: Ta παλιά κλήματα Σαββατιανού δίνουν ένα ξεχωριστό κρασί που ζυμώνεται με άγριες ζύμες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο διατηρώντας έτσι όλη την τυπικότητα της ελληνικής ποικιλίας.

Gitane: Μια Μαλαγουζιά ασυμβίβαστη, με μόνη ταυτότητα την τυπικότητα της ιδιαίτερης αυτής ποικιλίας. Ένα κρασί που κάθε χρονιά έχει και μία άλλη «μικρή πατρίδα», έναν άλλο γενέθλιο τόπο.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τις νέες διακρίσεις του Οινοποιείου μας στον International Wine & Spirit Competition – IWSC 2024, έναν από τους μεγαλύτερους, παλαιότερους και πιο διάσημους διαγωνισμούς στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως.» δήλωσε το οινοποιείο.

Επιλεγμένα κρασιά από τη σειρά Ορειβάτης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του Athens Wine Selfie που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το διήμερο 2 & 3 Ιουνίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά και τις δραστηριότητες του μικρό– Οινοποιείου Ακριώτου επισκεφθείτε το https://akriotouwines.gr/

Φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...