Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα μονάδα στον Τύρναβο για την Ποτοποιία Πλωμαρίου

Την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, στο Δαμάσι Τυρνάβου δρομολογεί η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, μέσω επένδυσης ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων». Το ποσοστό δημόσιας επιδότησης του έργου ανέρχεται στο 55%.

Η επένδυση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μεταφέρει το αποσταγματοποιϊο της οικογένειας των μονοποικιλιακών «τσίπουρο Δεκαράκι» σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή του προϊόντος.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε πέρυσι στα 21,863 εκατ. ευρώ (+7,16% σε σχέση με το 2021) το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πραγματοποιείται στο εξωτερικό, τα συνολικά της έσοδα ενισχύθηκαν κατά 6,51% στα 22,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν 3,263 εκατ. ευρώ (+0,61% έναντι του 2021) ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ενισχύθηκαν κατά 3,51% στα 8,568 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι συνολικές της δαπάνες στα 18,839 εκατ. ευρώ (+7,60% σε σχέση με το 2021), ενώ οι συνολικές διαφημιστικές δαπάνες της μειώθηκαν 7,01% στα 2,893 εκατ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας που συμμετέχει επίσης στις εταιρείες ΒΙΑΜΜΩΝ με 100%, «QUALITY SUPPORT SERVICES» με ποσοστό 10% και στην AVANDEL LIMITED με ποσοστό συμμετοχής 5,39% και δραστηριοποιείται σε μια αγορά αυτή του ούζου όπου υπάρχουν 200 παραγωγοί, είναι να διατηρήσει τόσο το μερίδιό της στην αγορά όσο και τον όγκο των πωλήσεων.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης έφτιαξε τη συνταγή του ομώνυμου ούζου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία οινοπνευματωδών ποτών, αποσταγμάτων και συναφών ειδών, έχει την έδρα της στο Δήμο Μυτιλήνης Λέσβου, όπου βρίσκονται τα γραφεία και το εργοστάσιο παραγωγής, απορρόφησε πέρυσι την ΠΟΤΟΠΟΪΑ Χ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Σήμερα στην εταιρεία ανήκουν και τα brands «Ούζο Ματαρέλλη» και «Το Δεκαράκι» Τσίπουρο Τυρνάβου. Το «Δεκαράκι» παράγεται από την οικογένεια Βασδαβάνου στον Τύρναβο και αποτελεί το πρώτο μονοποικιλιακό προϊόν στην κατηγορία του. Διατίθεται σε τρεις ποικιλίες: Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...

REPORTS

Το οινοποιείο Bodegas Faustino, που εδρεύει στο Oyón, στην καρδιά της περιοχής Rioja Alavesa της Ισπανίας, απέσπασε το διεθνές βραβείο Best Of Wine Tourism...

REPORTS

Ο Γάλλος μεγιστάνας François Pinault, μέσω της οινικής του εταιρείας Artémis Domaines, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία ενός νέου κτήματος στη Βουργουνδία με το όνομα...

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Στο ύψος των 1.705.581 hl καταγράφηκαν με 31/7/2025 τα αποθέματα οίνων και γλευκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που απέστειλε στην Commission το τμήμα Αμπέλου...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...