Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μυστικά της ισπανικής τέχνης του οίνου ανακάλυψε ο Αυγενάκης στο Άτυπο

Μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο πρωτογενής τομέας στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, είχε την ευκαιρία να πάρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας, το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου.

Οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε ξεναγήθηκαν από τον Ισπανό Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων Λουίς Πλάνας σε εκπαιδευτικά ίδρυματα αγροτικής έρευνας,  αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις με δυνατό παραγωγικό πρόσημο.  Σημειωτεόν, στην ατζέντα του Συμβουλίου συνεδρίες για το ελαιόλαδο, την καινοτομία και τη βιοτεχνολογία στον τομέα της γεωργίας, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.

Πρώτη στάση το Πειραματικό Αγρόκτημα Rabanales στο universidaddecordoba, το οποίο δεν συγκαταλέγεται τυχαία ανάμεσα στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Επενδύει σε πολυθεματικά προγράμματα που παροτρύνουν τη συμμετοχή νέων ερευνητών κι ενισχύουν το γνωστικό τους πεδίο γύρω από την καινοτομία και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Sierra de Montilla, όπου το τοπικό οινοποιείο «Lagar de los Puentes» παράγει κρασί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, από την καλλιέργεια του αμπελώνα έως και τη διαδικασία της ζύμωσης.
«Οι υπεύθυνοι του οινοποιείου Bodegas Alvear» στη γραφική Montilla έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τη διαδικασία της ζύμωσης του οίνου, τις ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης αλλά και τα μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά έως ότου το κρασί φτάσει στο ποτήρι μας», ανάφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αυγενάκης σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tην 1η Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο γιορτάζει παγκόσμια και για το λόγο αυτό οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» διοργανώνουν και προτείνουν για τους λάτρεις της ποικιλίας,...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...