Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μυστικά της ισπανικής τέχνης του οίνου ανακάλυψε ο Αυγενάκης στο Άτυπο

Μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο πρωτογενής τομέας στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, είχε την ευκαιρία να πάρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας, το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου.

Οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε ξεναγήθηκαν από τον Ισπανό Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων Λουίς Πλάνας σε εκπαιδευτικά ίδρυματα αγροτικής έρευνας,  αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις με δυνατό παραγωγικό πρόσημο.  Σημειωτεόν, στην ατζέντα του Συμβουλίου συνεδρίες για το ελαιόλαδο, την καινοτομία και τη βιοτεχνολογία στον τομέα της γεωργίας, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.

Πρώτη στάση το Πειραματικό Αγρόκτημα Rabanales στο universidaddecordoba, το οποίο δεν συγκαταλέγεται τυχαία ανάμεσα στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Επενδύει σε πολυθεματικά προγράμματα που παροτρύνουν τη συμμετοχή νέων ερευνητών κι ενισχύουν το γνωστικό τους πεδίο γύρω από την καινοτομία και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Sierra de Montilla, όπου το τοπικό οινοποιείο «Lagar de los Puentes» παράγει κρασί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, από την καλλιέργεια του αμπελώνα έως και τη διαδικασία της ζύμωσης.
«Οι υπεύθυνοι του οινοποιείου Bodegas Alvear» στη γραφική Montilla έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τη διαδικασία της ζύμωσης του οίνου, τις ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης αλλά και τα μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά έως ότου το κρασί φτάσει στο ποτήρι μας», ανάφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αυγενάκης σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...