Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στο Αμύνταιο, πόλη με παράδοση στην οινοπαραγωγή, ο κ. Οικονόμου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αμπελώνες και σύγχρονα οινοποιεία. Κατά την επίσκεψη στο κτήμα “Δημόπουλος”, οινοποιείο που εξελίσσεται δυναμικά και σταθερά τα τελευταία χρόνια, ο ΥφΑΑΤ ενημερώθηκε για τη διαδικασία οινοποίησης και για τις εξαιρετικές ποικιλίες παραγωγής. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο συνεταιριστικό οινοποιείο ΑΣΕΠΑ, το οποίο αριθμεί περίπου 100 μέλη και προμηθεύει κατά βάση μεγάλα οινοποιεία με μούστο και κρασί, αλλά και την αγορά με εμφιαλωμένο οίνο. Στη συνέχεια, ο ΥφΑΑΤ επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στα ξεχωριστά κελάρια του κτήματος Άλφα, οινοποιείου με ξεκάθαρο εξαγωγικό προσανατολισμό, που συνδυάζει άριστα την τεχνογνωσία με το μεράκι, αποτελώντας πρότυπο δυναμικής εξέλιξης για τον κλάδο. Τέλος, ο ΥφΑΑΤ, επισκέφτηκε το κτήμα “Ναουμίδης” μία οικογενειακή επιχείρηση με πρωτότυπες ιδέες βιολογικής καλλιέργειας και μεταποίησης αυθεντικής πιπεριάς Φλωρίνης, ΠΟΠ προϊόντος.
“Η ελληνική παραγωγή μπορεί να είναι πρωτοπόρα στις παγκόσμιες αγορές. Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκα εκφράζουν επάξια τον αγροδιατροφικό κλάδο που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Σύγχρονες, πρότυπες, ανταγωνιστικές, που στην πλειοψηφία τους αξιοποιούν και απορροφούν κάθε διαθέσιμο επενδυτικό πόρο. Οι μικρές νίκες, μερικές από τις οποίες γνώρισα και στο Αμύνταιο, συνθέτουν τη μεγάλη νίκη, που θέλουμε να κερδίσουμε με τη στρατηγική μας για τον πρωτογενή τομέα ” δήλωσε ο κ. Οικονόμου.