Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με χαμηλές αποδόσεις αλλά υψηλή ποιότητα η φετινή σοδειά σαμπάνιας

Η συγκομιδή του 2023 στη Σαμπάνια ξεκίνησε το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά την ωρίμανση, η περιοχή αναμένει μια «σοδειά υψηλής ποιότητας».

Αυτό είναι σύμφωνα με την Comité Champagne την εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ανεξάρτητων παραγωγών σαμπάνιας (vignerons) και των Champagne Houses.

Αναλυτικότερα, η Comité επιβεβαίωσε επίσης ένα σύνολο μέγιστης απόδοσης 11.400 kg ανά εκτάριο, μείωση σε σχέση με τα 12.000 kg ανά εκτάριο του περασμένου έτους, πιθανώς για να διατηρήσει τις τιμές υψηλότερες.

Ο Maxime Toubart, πρόεδρος των αμπελουργών και συμπρόεδρος της Comité Champagne, είπε: «Ευτυχώς, το κλίμα ευνόησε επίσης το εξαιρετικό βάρος των τσαμπιών, πάνω από 220 γραμμάρια κατά μέσο όρο, που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στη σαμπάνια. Αυτά τα πολυάριθμα και γενναιόδωρα τσαμπιά θα καταστήσουν δυνατή την επιλογή μόνο εκείνων που βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση υγιεινής».

Επιπλέον, χάρη στις ευνοϊκές συνθήκες καλλιέργειας, τα τσαμπιά ζυγίζουν, κατά μέσο όρο, 220 γραμμάρια ρεκόρ για τη σαμπάνια.

Παράλληλα, η πλήρως χειροκίνητη συγκομιδή αναμένεται να καλύψει 34.000 εκτάρια αμπελώνων σαμπάνιας, χρησιμοποιώντας έως και 120.000 εργάτες τις επόμενες εβδομάδες. Ενώ ορισμένοι τομείς έχουν μόλις ξεκινήσει τη συγκομιδή, η πλειοψηφία των αμπελώνων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Ιουλίου, η αμπελοκαλλιέργεια ήταν ιδιαίτερα υποτονική, με ελάχιστες κρίσεις παγετού, χαλάζι, ωίδιο και ωίδιο.

Τέλος, ο David Chatillon, πρόεδρος των οίκων και συμπρόεδρος της Comité Champagne, πρόσθεσε: «Οι παραγωγοί σαμπάνιας και τα σπίτια θα οργανώσουν τα κυκλώματα συλλογής τους προκειμένου να μαζέψουν σταφύλια υψηλής ποιότητας.

«Χάρη στα πολυάριθμα σταφύλια, ακόμη και μετά τη διαλογή για να διατηρηθούν μόνο τα καλύτερα, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να φτάσουν εύκολα στη διαθέσιμη απόδοση που ορίζεται στα 11.400 κιλά ανά εκτάριο», ανέφερε χαρακτηρίστηκα ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: harpers.co.uk

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε σημαντική πτώση της ζήτησης για εκλεκτούς οίνους στις ΗΠΑ, μια από τις σημαντικότερες αγορές για τους Ευρωπαίους παραγωγούς, έχουν οδηγήσει οι ανακοινώσεις Τραμπ...