Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κυρίαρχος συντελεστής αγροτουριστικής ανάπτυξης ο αμπελώνας Θεσσαλίας

«Στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης». Αυτό τόνισε στην ομιλία της η Γενικής Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο «3ο Thessaly Wine Festival», που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στον Βόλο.

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου ήταν κεντρική ομιλήτρια στο «3ο Thessaly Wine Festival», που συνδιοργάνωσαν στον Βόλο τα 4 Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις ασκούμενες πολιτικές του ΥΠΑΑΤ για τον αμπελοοινικό τομέα της Θεσσαλίας, που το 2022 και μέχρι τώρα, ενισχύθηκε με 3,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 1,17 εκατ. ευρώ αφορά νέους αγρότες αμπελοκαλλιεργητές.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τους χώρους του Φεστιβάλ και συνομίλησε με οινοπαραγωγούς. «Κοινός μας στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, η οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια.

Το απόγευμα η κα. Καλογήρου μαζί με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, επισκέφθηκαν τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Διακουμής και μέλη, παρουσίασαν την  επιτυχημένη πολυετή δραστηριότητα του Συνεταιρισμού, ο οποίος καινοτομεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη Γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο και συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κίτσιο και μέλη. Τον Συνεταιρισμό ίδρυσαν το 1918 πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία, οι οποίοι έφεραν μαζί τους στην περιοχή το μεράκι της αμπελουργίας και ιδιαίτερους τρόπους καλλιέργειας, στους οποίους ωφελείται σήμερα η παραγωγή μοναδικών κρασιών και τσίπουρου. Άλλωστε από το 2020 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

«Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την προηγμένη σειρά ρομπότ R4 που είναι ειδικά σχεδιασμένη για αμπελώνες και οπωρώνες παρουσίασε στην κορυφαία έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, Agritechnica, στο Ανόβερο η New...

REPORTS

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στην Παρέμβαση Π2-58.5 «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες» στο πλαίσιο του...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της ΚΕΟΣΟΕ, με σκοπό την ανάδειξη του διαχρονικού έργου της, προγραμματίζει να διοργανώσει, η τελευταία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Ο παγκόσμιος οινικός κλάδος μετέβη στο 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιάς προσαρμογής, όπου η κατανάλωση μειώνεται αισθητά, αλλά η ζήτηση για ποιοτικότερο κρασί...