Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Καλιφόρνια ζητά ομοσπονδιακή δράση για τους δασμούς, τις εξαγωγές και τη στήριξη των οινοποιών της

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, κορυφαίοι εκπρόσωποι της οινοποιητικής βιομηχανίας της Καλιφόρνια ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον για να προωθήσουν τα συμφέροντα των Αμερικανών οινοποιών σε κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο.

Η αντιπροσωπεία, η οποία διοργανώθηκε από το Wine Institute, περιελάμβανε γνωστά οινοποιεία όπως Alpha Omega, Tolosa, J. Lohr Vineyards & Wines και Hope Family Wines. Οι συναντήσεις είχαν ως κύριο στόχο την άρση των δασμών, τη βελτίωση της πρόσβασης των αμερικανικών κρασιών σε αγορές του εξωτερικού, όπως ο Καναδάς, και την αύξηση της χρηματοδότησης προγραμμάτων προώθησης των εξαγωγών.

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε ήταν η ανάγκη να βασίζονται οι διατροφικές οδηγίες των ΗΠΑ σε επιστημονικά δεδομένα, κάτι που επηρεάζει άμεσα την αντίληψη και κατανάλωση κρασιού.

Παράλληλα, ο Robert P. Koch, πρόεδρος του Wine Institute, υπογράμμισε ότι τέτοιες συναντήσεις με τους νομοθέτες είναι απαραίτητες για να κατανοήσουν τη σημασία της βιομηχανίας του κρασιού για την αμερικανική οικονομία. Άλλωστε, το 80% του κρασιού των ΗΠΑ προέρχεται από την Καλιφόρνια, η οποία στηρίζει πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Robin Baggett, ιδιοκτήτης των Alpha Omega Winery και Tolosa Winery, τόνισε πως οι αποφάσεις για τους δασμούς και τις εξαγωγές έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στους παραγωγούς, καθώς επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά τους.

Μάλιστα, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας συνοδεύτηκε από μια ειδική εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, όπου οι νομοθέτες και αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά της Καλιφόρνια και να συνομιλήσουν για τις προτεραιότητες του κλάσου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η δύναμη του κρασιού να ενώνει τους ανθρώπους και να ενισχύει την κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με αξιωματούχους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας και του Γραφείου Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού για την προώθηση προγραμμάτων που ενισχύουν την εξαγωγική δραστηριότητα.

Εν κατακλείδι, σε μια εποχή που οι εμπορικές και κανονιστικές αποφάσεις είναι καθοριστικές για το μέλλον της αμερικανικής οινοποιίας, οι προσπάθειες αυτές αναμένεται να διαμορφώσουν τη στρατηγική ανάπτυξη του κλάδου για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το κρασί χωρίς αλκοόλ δεν είναι πλέον ένα απλό υποκατάστατο αλλά γίνεται μια συνειδητή επιλογή, που καθοδηγείται από την αναζήτηση της απόλαυσης, της ποιότητας...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...

REPORTS

Η ιστορική Viña Santa Rita της Χιλής κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Forbes με τις 50 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, μια...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Ο παγκόσμιος οινικός κλάδος μετέβη στο 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιάς προσαρμογής, όπου η κατανάλωση μειώνεται αισθητά, αλλά η ζήτηση για ποιοτικότερο κρασί...