Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διπλή διάκριση για την Οινοποιία Μαλαματίνα στα Decanter World Wine Awards

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές διακρίσεις στον κορυφαίο διαγωνισμό οίνου Decanter World Wine Awards 2025 (DWWA).

Συγκεκριμένα, οι δύο ετικέτες της premium σειράς «Τέσσερις Άγγελοι» – ο Λευκός Ξηρός και ο Ροζέ Ξηρός – απέσπασαν χάλκινο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας με διεθνή απήχηση και σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το brand, με επίκεντρο τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση και την εξαγωγική δυναμική.

«Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας της ομάδας μας στην Οινοποιία Μαλαματίνα και της δέσμευσής μας να παράγουμε κρασιά που μπορούν να σταθούν επάξια στα ράφια και τα τραπέζια των πιο απαιτητικών αγορών του κόσμου. Συνεχίζουμε με συνέπεια και όραμα να ενισχύουμε την παρουσία μας διεθνώς και να τοποθετούμε την ελληνική οινοποιία στη θέση που της αξίζει», δήλωσε ο Νικόλαος Κεράνης, CEO της Οινοποιίας Μαλαματίνα.

Με την αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης στον κλάδο, τα DWWA καθορίζουν τις παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις και επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές κρασιού. Συνολικά, συμμετείχαν πάνω από 18.000 δείγματα οίνων από 57 χώρες, ενώ η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από 248 κριτές παγκόσμιας κλάσης – ανάμεσά τους 72 Masters of Wine και 22 Master Sommeliers – ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία του διαγωνισμού. Η σχολαστική διαδικασία, με αυστηρά πρωτόκολλα, τυφλές γευσιγνωσίες και απόλυτη διαφάνεια, καθιστά τον θεσμό συνώνυμο της ανώτατης οινικής τεχνογνωσίας.

Οι δύο βραβευμένες ετικέτες της σειράς:

  • Τέσσερις Άγγελοι Λευκός Ξηρός (Chardonnay – Μαλαγουζιά): Χάλκινο μετάλλιο με 86 βαθμούς. Ένα κομψό κρασί που συνδυάζει πράσινο μήλο, αχλάδι, γιασεμί και νότες εσπεριδοειδών, προσφέροντας μια χρυσαφένια απόλαυση στο ποτήρι.
  • Τέσσερις Άγγελοι Ροζέ Ξηρός (Grenache Rouge): Χάλκινο μετάλλιο με 88 βαθμούς. Ένα σαγηνευτικό ροζέ με φράουλα, κεράσι, κόκκινο ροδάκινο και κόκκινο μούρο, που ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και την εκλεπτυσμένη αρωματική του ένταση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

REPORTS

Τις αξίες του πολιτισμού και της οινικής κουλτούρας της Αιγιάλειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια που...