Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άρωμα κόκκινων φρούτων στο ροζέ «Τρεις Μάγισσες» του Κτήµατος Μπαραφάκα

Aγιωργίτικο 80%, Syrah 10% και Mοσχοφίλερο 10% συνθέτουν το ροζέ ηµίγλυκο αφρώδες «Τρεις Μάγισσες» του Κτήµατος Μπαραφάκα.

Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας λαµβάνει χώρα ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαµενές και σε συνθήκες ελεγχόµενης θερµοκρασίας 16-17οC. Οι ζυµώσεις διακόπτονται µε ψύξη του ζυµούµενου γλεύκους, αφήνοντας υπολειπόµενα σάκχαρα στον οίνο. Αµέσως µετά πραγµατοποιείται το χαρµάνι της ετικέτας και ακολουθούν οι διεργασίες για την προετοιµασία εµφιάλωσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Το αποτέλεσµα είναι ένα λαµπερό ροζ κρασί µε ιώδεις ανταύγειες. Φίνο αλλά και γενναιόδωρο, µε δελεαστικά αρώµατα κόκκινων φρούτων, φράουλα και κράνα, δένουν αρµονικά µε νότες λευκών ανθέων. Η οξύτητα είναι ισορροπηµένη και η παρουσία των φυσαλίδων δυναµική. Τα παραπάνω στοιχεία λειτουργούν συνδυαστικά, προσφέροντας ένα γενναιόδωρο και κρεµώδες στόµα µε αρµονική γλυκύτητα και φρουτώδη αρωµατική επίγευση (11,0% vol.)

Οι «Τρεις Μάγισσες», οι οποίες τώρα διατίθενται στην εσοδεία 2023, ταιριάζουν ιδανικά µε πράσινες σαλάτες µε γλυκιές sauce, πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας, σαγανάκι τυριών, ποικιλίες τυριών και φρουτοσαλάτες ενώ ως ιδανική θερµοκρασία σερβιρίσµατος προτείνονται οι 8οC.

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα αποτελεί δηµιούργηµα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκίνησε την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεµµάτων του οικογενειακού αµπελώνα στην περιοχή της Νεµέας, µια από τις µεγαλύτερες αµπελουργικές ζώνες ΠΟΠ της Ελλάδας, µε πρεσβευτή το Αγιωργίτικο και διεθνείς και εγχώριες ποικιλίες σταφυλιών.

Τα κρασιά του Κτήµατος διατίθενται αποκλειστικά από την W.S. Karoulias.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...