Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άρωμα κόκκινων φρούτων στο ροζέ «Τρεις Μάγισσες» του Κτήµατος Μπαραφάκα

Aγιωργίτικο 80%, Syrah 10% και Mοσχοφίλερο 10% συνθέτουν το ροζέ ηµίγλυκο αφρώδες «Τρεις Μάγισσες» του Κτήµατος Μπαραφάκα.

Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας λαµβάνει χώρα ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαµενές και σε συνθήκες ελεγχόµενης θερµοκρασίας 16-17οC. Οι ζυµώσεις διακόπτονται µε ψύξη του ζυµούµενου γλεύκους, αφήνοντας υπολειπόµενα σάκχαρα στον οίνο. Αµέσως µετά πραγµατοποιείται το χαρµάνι της ετικέτας και ακολουθούν οι διεργασίες για την προετοιµασία εµφιάλωσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Το αποτέλεσµα είναι ένα λαµπερό ροζ κρασί µε ιώδεις ανταύγειες. Φίνο αλλά και γενναιόδωρο, µε δελεαστικά αρώµατα κόκκινων φρούτων, φράουλα και κράνα, δένουν αρµονικά µε νότες λευκών ανθέων. Η οξύτητα είναι ισορροπηµένη και η παρουσία των φυσαλίδων δυναµική. Τα παραπάνω στοιχεία λειτουργούν συνδυαστικά, προσφέροντας ένα γενναιόδωρο και κρεµώδες στόµα µε αρµονική γλυκύτητα και φρουτώδη αρωµατική επίγευση (11,0% vol.)

Οι «Τρεις Μάγισσες», οι οποίες τώρα διατίθενται στην εσοδεία 2023, ταιριάζουν ιδανικά µε πράσινες σαλάτες µε γλυκιές sauce, πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας, σαγανάκι τυριών, ποικιλίες τυριών και φρουτοσαλάτες ενώ ως ιδανική θερµοκρασία σερβιρίσµατος προτείνονται οι 8οC.

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα αποτελεί δηµιούργηµα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκίνησε την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεµµάτων του οικογενειακού αµπελώνα στην περιοχή της Νεµέας, µια από τις µεγαλύτερες αµπελουργικές ζώνες ΠΟΠ της Ελλάδας, µε πρεσβευτή το Αγιωργίτικο και διεθνείς και εγχώριες ποικιλίες σταφυλιών.

Τα κρασιά του Κτήµατος διατίθενται αποκλειστικά από την W.S. Karoulias.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.