Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο μητρώο του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας το «Ούζο» και το «Τσίπουρο/Τσικουδιά»

Θωρακίζονται οι Γεωγραφικές Ενδείξεις «Ούζο» & «Τσίπουρο/Τσικουδιά» με έγκρισή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καταχώριση στο Διεθνές μητρώο της πράξης της Γενεύης του Παγκοσμίου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Μια σημαντική απόφαση που θωρακίζει τα προϊόντα «Ούζο» και «Τσίπουρο/Τσικουδιά» είναι γεγονός.

Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς καταχώριση στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, (WIPO), οι Γεωγραφικές Ενδείξεις (Γ.Ε.) για το «Ούζο» και το «Τσίπουρο/Τσικουδιά». Η έγκριση επετεύχθη, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του ΣΕΑΟΠ, της ΕΝΑΠΑΠΕ και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

«Τα προϊόντα μας «Ούζο» και «Τσίπουρο / Τσικουδιά» ισχυροποιούνται πλέον ακόμη περισσότερο στις διεθνείς αγορές κι αυτό διότι:

θα μπορούν να απολαμβάνουν προστασίας στα συμβαλλόμενα στην Διεθνή Συμφωνία της Λισαβόνας Κράτη ακριβώς όπως ακριβώς προστατεύονται στην ΕΕ.

Αποκτούν σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της ΕΕ με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων. Πλέον δεν θα μπορεί εύκολα να εξαιρεθούν από συνομιλίες και συμφωνίες».

επεσήμανε σε δήλωση του ο κος Νίκος Καλογιάννης Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ.

Σημαντικό επίσης είναι ότι, αναγνωρίζεται άμεσο έννομο συμφέρον στην προστασία του «Ούζου» & του «Τσίπουρου/Τσικουδιάς» των κλαδικών φορέων, γεγονός που διευκολύνει την παράσταση τους ενώπιον κάθε Αρμόδιας Αρχής για ζητήματα που άπτονται των ενδείξεων αυτών.

 

Πηγή seaop.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...