Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Γαστρονομία με άρωμα Σαντορίνης στο «Boutari & Chefs’ Stories»

Στη Σαντορίνη διοργανώθηκε για 2η χρονιά η εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή. Τα «Οινοποιεία Μπουτάρη» προσκαλέσανε διακεκριμένους chefs να εμπνευστούν από τα ομώνυμα κρασιά και να τα συνδυάσουν με δικά τους δημιουργικά πιάτα.

Οι Chefs Φάνης Μαϊκαντής, Πάνος Ιωαννίδης, Κώστας Αγγελόπουλος με τη Διευθύντρια του Οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη κα. Καλλιόπη Πιπέρη

Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής γαστρονομίας της ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας, τα κρασιά Μπουτάρη έχουν ήδη ξεκινήσει μια σειρά από… ιστορίες, γεμάτες γεύσεις και οινικά αρώματα. Ο λόγος για τις “Boutari & ChefsStories γαστρονομικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να προβάλλουν τις ελληνικές γεύσεις σπουδαίων Ελλήνων chefs, συνδυασμένες με την εγγύηση, την ποιότητα και την υπογραφή των κρασιών Μπουτάρη.

Οι chefs που εμπνεύστηκαν από τα κρασιά Boutari και δημιούργησαν τις δικές τους γαστρονομικές προτάσεις με τη Διευθύντρια του Οινοποιείου Μπουτάρη κα. Καλλιόπη Πιπέρη και τον οινολόγο της Οινοποιίας Μπουτάρη κον. Γιάννη Βογιατζή

Στην εκδήλωση δημιούργησαν οι chefs Πάνος Ιωαννίδης, Chef Patron στο Ovio, ο Φάνης Μαϊκανής, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου PANIGYRI, ο Κώστας Αγγελόπουλος, Executive Chef του Caldera Collection Σαντορίνη, ο Γιώργος Δόσπρας, Chef στο Lauda Andrοnis Σαντορίνη, ο Κώστας Δημόπουλος, Chef στο Radisson Blue Zaffron Sant στη Σαντορίνη και ο Marco Zeffirino Belloni, ιδιοκτήτης στο Zeffirino Restaurant 1939 στη Γένοβα της Ιταλίας, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους σε  συναρπαστικές διαδρομές γευστικής έντασης.

Ο Πάνος Ιωαννίδης με το Gnocco Fritto που δημιούργησε με έμπνευση από το Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 & 2013

Συγκεκριμένα ο Πάνος Ιωαννίδης συνδύασε αρμονικά το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 με ένα Gnocco Fritto με μοσχάρι ταρτάρ, κρέμα παρμεζάνας και τρούφα. Ο Φάνης Μαϊκανής, εμπνευσμένος από την Καλλίστη Reserve δημιούργησε μια εξαιρετική κροκέτα κόκκινης γαρίδας με κρέμα πράσινης ελιάς και τζελ αγουρίδας από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ποικιλία τσαμπιδολιά. Ο Κώστας Αγγελόπουλος εμπνεύστηκε από τα αρώματα του κρασιού Λευκό Γράμμα και εντυπωσίασε με το πιάτο ντολμά και θαλασσινά, πράσο με φρέσκα μυρωδικά και ταραμά και από τα αρώματα του κρασιού Scalarea Ερυθρό μία κροκέτα με λουκάνικο Σαντορίνης και πελτέ ντομάτας. Ο Γιώργος Δόσπρας, συνδύασε υπέροχα το κρασί Σαντορίνη με τάρτα, μαριναρισμένο μυλοκόπι, κάπαρη και αφρό αγγουριού. Ο Κώστας Δημόπουλος ταίριαξε το κρασί Οροπέδιο Organic με ψητό χαλούμι, μαριναρισμένο ταρτάρ αβοκάντο, αποξηραμένο σύκο με εσπεριδοειδή, γλυκό του κουταλιού σταφύλι και τραγανά φιστίκια Αιγίνης. Ο μοναδικός chef από τη γείτονα χώρα, Marco Zeffirino Belloni, την Ιταλία, συνδύασε το κρασί Dianthos με ταρτάρ μόσχου με κρυστάλλους αλατιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φιστίκι Αιγίνης, μουστάρδα, κρόκο αβγού και φύτρες με κρασί.

Ο Marco Zeffirino Belloni κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της διάσημης Pesto Genovese

Κατά την διάρκεια την διάρκεια αυτού του γευστικού ταξιδιού, ο Marco Zeffirino Belloni μοιράστηκε τα μυστικά της δημιουργίας της διάσημης σε όλο τον κόσμο συνταγής της οικογένειας Zeffirino Belloni Pesto Genovese και ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσίασε το βιβλίο του Risotti αποκαλύπτοντας την ιστορία πίσω από την αγάπη του για το περίφημο αυτό ιταλικό πιάτο.

 Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους παραπάνω συνδυασμούς αλλά και να δοκιμάσουν το συνολικό portfolio των κρασιών BOUTARI, που περιλάμβανε νέες σοδειές, νέες εμφανίσεις, αλλά και κλασσικές επιλογές. Μία μοναδική εμπειρία ανάδειξης της φιλοσοφίας, του οινικού πλούτου και της εξαιρετικής προοπτικής των κρασιών BOUTARI.

Η κροκέτα κόκκινης γαρίδας του Φάνη Μαϊκαντή σε συνδυασμό με την Καλλίστη Reserve

 

Dianthos και ταρτάρ μόσχου με κρυστάλλους αλατιού από τον Marco Zeffirino Belloni

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...