Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αµπελοκαλλιέργεια στην καρδιά της Αττικής από τον Βασίλη Παναγιώτου

Η καρδιά της αµπελοοινικής δραστηριότητας της Αττικής εδώ και πολλά χρόνια, παραµένει ενεργή και προσαρµόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σταυροδρόµι παράδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας, η µικρή οικογενειακή επιχείρηση του Βασίλη Παναγιώτου, βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Μεσογείων. Παράγει αυθεντικά κρασιά, καλλιεργώντας ελληνικές και ξένες ποικιλίες, στους ιδιόκτητους βιολογικούς αµπελώνες της γύρω περιοχής, όπως Σαββατιανό και Ροδίτη, Ασύρτικο και Sauvignon blanc, Αγιωργίτικο και Merlot, Ληµνιό και Cabernet Sauvignon.

Το αποτέλεσµα είναι ιδιαίτερα κρασιά, µάρτυρες της ποιότητας της πρώτης ύλης και της εµπειρίας του οινοποιού. Λευκά και κόκκινα κρασιά, φρέσκα και παλαιωµένα, για το καθηµερινό γεύµα και για απαιτητικές περιστάσεις.

Η ενασχόληση µε το αµπέλι και το κρασί δεν σταµατά εδώ. Στο χώρο του Οινοποιείου λειτουργεί µουσείο, µε εκθέµατα που αφορούν την αµπελοοινική ιστορία της χώρας. Σε ταξιδεύουν στο χρόνο, δείχνοντας την πορεία της αγροτικής δραστηριότητας τις προηγούµενες δεκαετίες. Η «Οινοπαραγωγή Βασίλη Παναγιώτου» συνεχίζει δυναµικά να προσφέρει στον οινικό χάρτη της Αττικής, µε γνώµονα την ποιότητα και σεβασµό στην παράδοση.

 

Ξεφυλλίστε το τεύχος 38 του WineTrails

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...