Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Σάββατο στα περίπτερα The Top 50 – Wine Trails με τις επιλογές του 2026

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για την κατάρτιση της νέας λίστας με τις 50 προτάσεις κρασιών από την έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα του περιοδικού.

Το Σάββατο στα περίπτερα The Top 50 - Wine Trails με τις επιλογές του 2026

Η αίσθηση που υπάρχει αυτό τον καιρό και παρά τις όποιες αντιξοότητες, είναι ότι το ελληνικό κρασί προχωρά. Όχι ενδεχομένως με τον επιθυμητό από πλευράς ταχύτητας βηματισμό, σίγουρα όμως με σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα και πίστη στο δυναμικό των ντόπιων ποικιλιών.

Η ετήσια ειδική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, η οποία γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της, τον Δεκέμβριο του 2016, έρχεται να αποτυπώσει με ηρεμία αυτόν το βηματισμό και να καταγράψει χωρίς υπερβολές την ωριμότητα ενός κλάδου που αφηγείται, χρόνο με το χρόνο, καινούργιες, μοναδικές στη σύλληψη και την πραγμάτωσή τους, ιστορίες.

Τα 50 κρασιά που συγκροτούν αυτή τη λίστα δεν είναι τρόπαια. Είναι σημεία αναφοράς. Ανήκουν σε διαφορετικές ζώνες, ποικιλίες, υψόμετρα και φιλοσοφίες, ωστόσο συνομιλούν μεταξύ τους σαν να προέρχονται από το ίδιο τραπέζι. Από ηφαιστειακά εδάφη και ορεινούς αμπελώνες, από ιστορικές ΠΟΠ ζώνες και νεότερα οινικά τοπία, από οινοποιεία που επιμένουν σε έναν τόπο και από άλλα που επιλέγουν συνειδητά να εκφραστούν μέσα από περισσότερες αμπελουργικές περιοχές, οι φετινές προτάσεις του Wine Trails πιστοποιούν την ποικιλομορφία του ελληνικού αμπελώνα και τη δημιουργικότητα του Έλληνα οινοποιού.

Σε κάθε περίπτωση, στη συγκεκριμένη έκδοση αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η δυναμική της εγχώριας οινοποιίας. Τονίζεται, η επιμονή στην ποικιλιακή ταυτότητα, η βαθύτερη κατανόηση του terroir, ακόμα και από πολύ νέους οινοποιούς, η ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και την τεχνολογική ακρίβεια.

Λευκά κρασιά με νεύρο και διάρκεια, ερυθρά με δομή και παλαίωση, ροζέ που δεν ζητούν επιείκεια και αφρώδη που διεκδικούν θέση στο διεθνή χάρτη. Κρασιά που δεν φοβούνται τον χρόνο, ούτε τον ψαγμένο καταναλωτή που ζητά την ουσία.

To Wine Trails μέσα από τις σελίδες της εν λόγω έκδοσης, καταγράφει πού βρισκόμαστε σήμερα και εμμέσως φωτίζει τα μονοπάτια για το πού μπορούμε να φθάσουμε αύριο. Αναδεικνύει τα επιτεύγματα, αλλά δεν αγνοεί τις προκλήσεις των καιρών. Όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η βελτίωση του εδάφους, η μέριμνα για μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα, η εν γένει προστασία του περιβάλλοντος, η ανάγκη για πιο ξεκάθαρη επικοινωνία, η καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής.

Πάνω απ’ όλα, η συγκεκριμένη έκδοση είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους πίσω από τα κρασιά. Σε εκείνους που επιμένουν να ακούν το αμπέλι πριν μιλήσουν οι ίδιοι και τα επιτεύγματά τους.

Το περιοδικό Wine Trails The TOP 50 θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda στα περίπτερα όλης της χώρας. 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σήμερα οι οινοποιοί δεν έχουν λόγο να πειραματίζονται για να εντυπωσιάσουν αλλά για να αφαιρέσουν... Σχεδόν 30 χρόνια μετά τον αρχικό επαναπροσδιορισμό της όλης...

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.