Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To οινοποιείο Lingua Franca περνά σε άλλα χέρια

Η Constellation Brands, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές κρασιού στον κόσμο, εξαγόρασε τη Lingua Franca του Όρεγκον, στην Willamette Valley, που ιδρύθηκε από τον Master Sommelier Larry Stone.

Η ομάδα οινοποίησης της Lingua Franca, με επικεφαλής τον Thomas Savre και τον Γάλλο σύμβουλο Dominique Lafon, θα παραμείνει στην παραγωγή, ενώ ο Larry Stone θα είναι brand ambassador. Αυτή είναι η πρώτη εισβολή του Constellation στο Όρεγκον. «Θέλαμε να έχουμε μια μάρκα πολυτελείας Pinot Noir και Chardonnay στο χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο Robert Hanson, πρόεδρος του οίνου και των οινοπνευματωδών ποτών στην Constellation.

Η αναζήτηση νέων επενδυτών ξεκίνησε το 2019, για επέκταση της παραγωγής, αλλά η πανδημία και οι πυρκαγιές του 2020 στάθηκαν εμπόδια, με αποτέλεσμα να μην εμφιαλωθεί κρασί. Έτσι, η ανάγκη επένδυσης έγινε πιο επιτακτική.

Τα Chardonnays και Pinot Noir της Lingua Franca έχουν επιτύχει εξαιρετική βαθμολογία από την πρώτη κυκλοφορία, την εσοδεία του 2015. Με τις διασυνδέσεις του με εστιατόρια, ο Stone έκανε πωλήσεις σε 30 πολιτείες και 27 διεθνείς αγορές. Οργανοληπτικά, τα κρασιά συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Παλαιού και του Νέου Κόσμου, προσφέροντας κομψά σύνθετα φρούτα με ατσάλινη οξύτητα και νότες ορυκτότητας.

Ο οινοποιός Savre και ο σύμβουλος Lafon συνεργάζονται προχωρούν σε κλιμακωτές ποσότητες παραγωγής, πάνω από τα σημερινά δεδομένα των 12.000 κιβωτίων ετησίως, τα οποία συλλέγονται από δύο αμπελώνες – τον αμπελώνα Larry Stone έκτασης 66 στρεμμάτων στο οινοποιείο και το κοντινό Bunker Hill. «Πουλήσαμε περίπου το 35 με 40 τοις εκατό των σταφυλιών της περιουσίας μας, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή τόσο πολύ», είπε ο Savre. «Βασικά αγοράζουμε Chardonnay και πουλάμε Pinot Noir».

Τα σχέδιά τους απαιτούν επίσης την επέκταση της παραγωγής των φθηνότερων εμφιαλώσεων Willamette Valley που παρασκευάζονται με αγορασμένες ποσότητες σταφυλιών. «Υπάρχουν πολλά εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια  στην κοιλάδα, αν ξέρεις πού να κοιτάξεις», είπε ο Στόουν. «Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες εδώ που είναι ανέγγιχτες».

ΠΗΓΗ: wine spectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς ολοκληρώνεται ο τρύγος, η φροντίδα του αμπελώνα παραμένει κρίσιμη. Ο περονόσπορος, μία από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες του αμπελιού, μπορεί να παραμείνει ενεργός...

REPORTS

Ο τρύγος 2025 του Οινοποιείο Λυραράκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η χρονιά, που δοκίμασε την αντοχή τόσο της γης όσο και των ανθρώπων της, χαρακτηρίστηκε από...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...