Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To εγχώριο αρχαιοελληνικό brand συνεχίζει εξελισσόμενο την οινική παράδοση

Το αρχαιοελληνικό κρασί που αποτελεί αναµφίβολα το πιο ισχυρό εγχώριο οινικό brand, αποκτά πλέον µια νέα δυναµική στα χέρια των σύγχρονων και ανήσυχων Ελλήνων οινοποιών, που εστιάζουν στην καινοτοµία, την ποιότητα και τη µοναδικότητα

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ρετσίνες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έρχονται για να ικανοποιήσουν τους λάτρεις και μη του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος, από ποικιλία παραγωγών και οινοποιήσεων.

Συνεχίζοντας την παράδοση, εξελίσσοντας τα αρώματα και αλλάζοντας ακόμη και τον τύπο του σταφυλιού τόσο ποικιλιακά όσο και χρωματικά, εγχώριες ρετσίνες εμφανίζονται πάντα με το κλασσικό άρωμα πεύκου.

                                                1)ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ NOBILIS- ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Εκλεκτός Ροδίτης από ξηρικούς αµπελώνες της ηµιορεινής Κορινθίας σε µια σύγχρονη οινοποίηση δίνει µια µοντέρνα εκδοχή ρετσίνας µε χρώµα λευκοκίτρινο και πράσινες ανταύγειες. Γεύση δροσερή που ισορροπεί θαυµαστά ανάµεσα στο σταφύλι και το πεύκο, ενώ λεµόνι και αίσθηση µαστίχας συνυπάρχουν ισότιµα χωρίς τάσεις επικυριαρχίας. 12,0% vol

2) PINE FOREST- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑ

Αρώµατα πεύκου και πυρηνόκαρπων φρούτων κυριαρχούν στη µύτη, ενώ λίγο πιο πίσω διακρίνονται ίχνη λεβάντας και µαστίχας. Στόµα γεµάτο µε διακριτική οξύτητα και αρωµατική επίγευση για τη new age ρετσίνα από 100% Ασύρτικο που καλλιεργείται στους αµπελώνες του Οινοποιείου Γκίκα στη Βοιωτία. 13,0% vol.

3)RETSINA AMPHORE NATURE- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

Μία από τις ελάχιστες Ρετσίνες σε αµφορέα, που δηµιουργούν νέα δεδοµένα γι’ αυτό το στυλ κρασιού. Ροδίτης ξηρικός σε κύπελλο βιολογικής καλλιέργειας, φυσική οινοποίηση σε αµφορείς και ελάχιστο ρετσίνι από πεύκα που περιβάλλουν τα αµπέλια. Λεµόνια, γιασεµί και βότανα στη µύτη µε χάιδεµα από µυρωδιά πευκοβελόνας. Πολύπλοκο στο στόµα µε µεγάλη επίγευση. 11,5% vol.

 

 

4)ΚΕCHRIS ROZA- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗ


Βαθύ ροζέ χρώµα µε ιώδεις ανταύγειες. Τα αρώµατα φρέσκιας άγριας φράουλας, ισορροπούν µε
τις δροσερές νότες του ρετσινιού, που αλλάζουν ανάµεσα στη µαστίχα και τα βότανα, και ενώνονται
επάνω σε ένα καπνιστό φόντο από το βαρέλι. Η χαρακτηριστική οξύτητα του Ξινόµαυρου προσδίδει
στο κρασί φρεσκάδα και ισορροπεί µε την αρωµατική ένταση του κρασιού πριν καταλήξει σε ένα παρατεταµένο πικάντικο τελείωµα. 13,0 vol.

 

5) ΡΕΤΣΙΝΑ- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Από κλήµατα Σαββατιανού της Αττικής γης άνω των 50 ετών µια ιδιαίτερη εκδοχή ρετσίνας. Κίτρινο απαλό χρώµα κι αρώµατα φρέσκων κίτρινων φρούτων και βοτάνων, όµορφα δεµένων µε το ρετσίνι. Στόµα ελαφρύ, δροσερό και µε αρκετά καλή οξύτητα. 12,5% vol.


6)RETSINA- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥ

Ξανθοπράσινο χρώµα για τη single vineyard Ρετσίνα από 100% Σαββατιανό του αµπελώνα της Αττικής. Άφθονα αρώµατα µε φινέτσα και γεύση δροσερή µε την οξύτητα να προσφέρει σπιρτάδα και γευστικό πλούτο. 13,0% vol.

 


7) BOTANIC BRUT- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΛΟΥ

Αφρώδης οίνος από πρώιµο τρύγο της ποικιλίας Σαββατιανό που δίνει χυµό πλούσιο σε οξέα και
χαµηλό pH. Xρώµα λεµονί µε λεπτές επίµονες φυσαλίδες, λεπτά αρώµατα πεύκου και µαστίχας, πλούσιο σώµα, γεύση βοτανική µε παρατεταµένη επίγευση. 12,5% vol.

 

8) RETSINA OF ATTICA-
KTHMA ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Λεµονοκίτρινο χρώµα µε απαλές πράσινες ανταύγειες και τον αρωµατικό χαρακτήρα του Σαββατιανού να δηλώνει παρουσία. Η µύτη θυµίζει παραδοσιακή ρετσίνα αλλά µε µοντέρνες πινελιές. Στόµα µε όγκο, πολύ απαλή υφή, ξεκούραστη οξύτητα και γεύση πεύκου που βγάζει έναν
πιο παραδοσιακό χαρακτήρα και πικράδα στην επίγευση. 12,0% vol.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από την 1η Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν μέγιστο δασμό 15% στα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

REPORTS

Σε απόσταση από τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η διαχείριση ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι το κρασί, δείχνει να...

REPORTS

Τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα μπύρας, ποτών, σαμπάνιας και κρασιού στον κόσμο σημείωσαν συνολική αύξηση της αξίας τους το 2025, σύμφωνα με νέα έκθεση...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τον συστηματικό έλεγχο των βοτρύων για πιθανή παρουσία όψιμης προσβολής κρυπτοβλάβών ή άλλων λεπιδόπτερων συνιστά στους αμπελοκαλλιεργητές το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της...

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...

REPORTS

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτό το αίτημα για την τροποποίηση των προδιαγραφών του...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

«Κλειδί» για την προστασία των αμπελιών από την όξινη σήψη είναι η λήψη μέτρων για την αποφυγή πληγών στις ράγες των σταφυλιών, όπως επισημαίνει...