Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To εγχώριο αρχαιοελληνικό brand συνεχίζει εξελισσόμενο την οινική παράδοση

Το αρχαιοελληνικό κρασί που αποτελεί αναµφίβολα το πιο ισχυρό εγχώριο οινικό brand, αποκτά πλέον µια νέα δυναµική στα χέρια των σύγχρονων και ανήσυχων Ελλήνων οινοποιών, που εστιάζουν στην καινοτοµία, την ποιότητα και τη µοναδικότητα

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ρετσίνες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έρχονται για να ικανοποιήσουν τους λάτρεις και μη του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος, από ποικιλία παραγωγών και οινοποιήσεων.

Συνεχίζοντας την παράδοση, εξελίσσοντας τα αρώματα και αλλάζοντας ακόμη και τον τύπο του σταφυλιού τόσο ποικιλιακά όσο και χρωματικά, εγχώριες ρετσίνες εμφανίζονται πάντα με το κλασσικό άρωμα πεύκου.

                                                1)ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ NOBILIS- ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Εκλεκτός Ροδίτης από ξηρικούς αµπελώνες της ηµιορεινής Κορινθίας σε µια σύγχρονη οινοποίηση δίνει µια µοντέρνα εκδοχή ρετσίνας µε χρώµα λευκοκίτρινο και πράσινες ανταύγειες. Γεύση δροσερή που ισορροπεί θαυµαστά ανάµεσα στο σταφύλι και το πεύκο, ενώ λεµόνι και αίσθηση µαστίχας συνυπάρχουν ισότιµα χωρίς τάσεις επικυριαρχίας. 12,0% vol

2) PINE FOREST- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑ

Αρώµατα πεύκου και πυρηνόκαρπων φρούτων κυριαρχούν στη µύτη, ενώ λίγο πιο πίσω διακρίνονται ίχνη λεβάντας και µαστίχας. Στόµα γεµάτο µε διακριτική οξύτητα και αρωµατική επίγευση για τη new age ρετσίνα από 100% Ασύρτικο που καλλιεργείται στους αµπελώνες του Οινοποιείου Γκίκα στη Βοιωτία. 13,0% vol.

3)RETSINA AMPHORE NATURE- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

Μία από τις ελάχιστες Ρετσίνες σε αµφορέα, που δηµιουργούν νέα δεδοµένα γι’ αυτό το στυλ κρασιού. Ροδίτης ξηρικός σε κύπελλο βιολογικής καλλιέργειας, φυσική οινοποίηση σε αµφορείς και ελάχιστο ρετσίνι από πεύκα που περιβάλλουν τα αµπέλια. Λεµόνια, γιασεµί και βότανα στη µύτη µε χάιδεµα από µυρωδιά πευκοβελόνας. Πολύπλοκο στο στόµα µε µεγάλη επίγευση. 11,5% vol.

 

 

4)ΚΕCHRIS ROZA- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗ


Βαθύ ροζέ χρώµα µε ιώδεις ανταύγειες. Τα αρώµατα φρέσκιας άγριας φράουλας, ισορροπούν µε
τις δροσερές νότες του ρετσινιού, που αλλάζουν ανάµεσα στη µαστίχα και τα βότανα, και ενώνονται
επάνω σε ένα καπνιστό φόντο από το βαρέλι. Η χαρακτηριστική οξύτητα του Ξινόµαυρου προσδίδει
στο κρασί φρεσκάδα και ισορροπεί µε την αρωµατική ένταση του κρασιού πριν καταλήξει σε ένα παρατεταµένο πικάντικο τελείωµα. 13,0 vol.

 

5) ΡΕΤΣΙΝΑ- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Από κλήµατα Σαββατιανού της Αττικής γης άνω των 50 ετών µια ιδιαίτερη εκδοχή ρετσίνας. Κίτρινο απαλό χρώµα κι αρώµατα φρέσκων κίτρινων φρούτων και βοτάνων, όµορφα δεµένων µε το ρετσίνι. Στόµα ελαφρύ, δροσερό και µε αρκετά καλή οξύτητα. 12,5% vol.


6)RETSINA- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥ

Ξανθοπράσινο χρώµα για τη single vineyard Ρετσίνα από 100% Σαββατιανό του αµπελώνα της Αττικής. Άφθονα αρώµατα µε φινέτσα και γεύση δροσερή µε την οξύτητα να προσφέρει σπιρτάδα και γευστικό πλούτο. 13,0% vol.

 


7) BOTANIC BRUT- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΛΟΥ

Αφρώδης οίνος από πρώιµο τρύγο της ποικιλίας Σαββατιανό που δίνει χυµό πλούσιο σε οξέα και
χαµηλό pH. Xρώµα λεµονί µε λεπτές επίµονες φυσαλίδες, λεπτά αρώµατα πεύκου και µαστίχας, πλούσιο σώµα, γεύση βοτανική µε παρατεταµένη επίγευση. 12,5% vol.

 

8) RETSINA OF ATTICA-
KTHMA ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Λεµονοκίτρινο χρώµα µε απαλές πράσινες ανταύγειες και τον αρωµατικό χαρακτήρα του Σαββατιανού να δηλώνει παρουσία. Η µύτη θυµίζει παραδοσιακή ρετσίνα αλλά µε µοντέρνες πινελιές. Στόµα µε όγκο, πολύ απαλή υφή, ξεκούραστη οξύτητα και γεύση πεύκου που βγάζει έναν
πιο παραδοσιακό χαρακτήρα και πικράδα στην επίγευση. 12,0% vol.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Wine Paris 2025 πρόκειται να μετατρέψει το Παρίσι σε παγκόσμιο κόμβο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά από τις 10 έως τις...

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

REPORTS

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) συνεχίζουν να επηρεάζουν το εμπόριο κρασιού με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει βασικό...

REPORTS

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...