Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Sphinx, το πρώτο ελληνικό draught sparkling wine από τον οίκο Oinovation

Το παρών έδωσε ο οίκος Oinovation στο Athens Bar Show 2022, όπου παρουσίασε τον πρώτο draught αφρώδη οίνο.

«Η εταιρεία μας παρουσιάζει τον πρώτο draught αφρώδη οίνο με την επωνυμία Sphinx τον οποίο λανσάραμε φέτος, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην αγορά. Κατά την παραγωγή του δεν χρησιμοποιείται γυαλί, καθιστώντας το περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο προϊόν» αναφέρει στο FOODReporter ο Νίκος Καβούνης, ιδρυτής της επωνυμίας Chimera & Sphinx της εταιρείας Oinovation.

Η Sphinx, είναι το πρώτο draught sparkling wine, που έχει παραχθεί με δευτερογενή ζύμωση στη δεξαμενή, από Αθήρι Ρόδου και διατίθεται σε 20lt βαρέλι, μίας χρήσης.«Παράλληλα, προβάλλουμε και την Chimera Sparkling, ένα καινοτόμο προϊόν το οποία παράγεται με την μέθοδο της Καμπανίας» συμπληρώνει ο ίδιος. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κρασιά Chimera ενσωματώνουν εμβληματικά συνδυασμούς ποικιλιών όπως η Μαλαγουζιά, το Αθήρι, το Chardonnay και το Ασύρτικο από αμπελώνες της Ρόδου και άλλων περιοχών με την προσθήκη οργανικού σαφράν.

 

Πηγή: FOODReporter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...